Ce trebuie să faci pentru prevenirea degerăturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extremităţile sunt foarte sensibile la ger şi ajung adesea să sufere din cauza degerăturilor. Câteva măsuri simple te ţin departe de astfel de neplăceri, dar, dacă apar semnele degerăturii la mâini, picioare, nas sau urechi, ai la dispoziţie tratamente naturiste pentru o vindecare rapidă.

Degerăturile sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicpielătură sau înţepătură. Pielea este palidă iniţial, apoi devine roşie şi la suprafaţa ei pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni. În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii.

Aşa previi degerăturile şi complicaţiile lor!

Evită îmbrăcămintea strâmtă, care împiedică buna circulaţie a sângelui. Nu fuma şi nu consuma băuturi care conţin alcool înainte de expunerea la temperaturi scăzute.

În cazul în care s-a produs expunerea la temperaturi scăzute, zona afectată trebuie încălzită treptat prin băi calde (dar nu fierbinţi). Nu freca locul cu zăpadă şi nu-l încălzi brusc. Încălzirea generală a organismului este extrem de importantă (încăperi încălzite, băuturi calde). Ia antiinflamatoare (aspirină) pentru a preveni îngroşarea sângelui şi scăderea inflamaţia locală.

Atenţie!

Dacă apar şi răni la extremităţile corpului, adresează-te unui medic, pentru că este posibil să fie nevoie de un tratament cu antibiotic.

Află pe clicksanatate.ro ce remedii naturiste sunt indicate în degerături!

5 semne ciudate ale refluxului gastroesofagian

Aşa scapi de energia negativă din casă!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite