Branza de vaci - recomandata copiilor si varstnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Branza de vaci contine mai multe proteine decat laptele: ea este de 2 ori mai bogata in proteine decat produsul de baza. S-a estimat ca o portie de 200 gr. branza de vaci aduce in organism 25 la suta

Branza de vaci contine mai multe proteine decat laptele: ea este de 2 ori mai bogata in proteine decat produsul de baza. S-a estimat ca o portie de 200 gr. branza de vaci aduce in organism 25 la suta din necesarul proteic zilnic. De aceea nutritionistii recomanda ca acest lactat sa fie inclus in micul dejun al copiilor, anemicilor si varstnicilor. O portie de 100 gr. branza de vaci inseamna pentru organism un valoros aport de calciu - 115 mg, asemanator cu un pahar de lapte de 100 ml. Pentru faptul ca este digerata usor, aceasta branza poate fi inclusa si in meniul persoanelor ce manifesta intoleranta la lapte. Branza de vaci nu contine multe lipide. Iata valorile energetice pentru 100 gr. branza de vaci: slaba - cu zero la suta grasimi: 48 kcal.; slaba, cu 10% grasimi: 60 kcal.; degresata, cu 20% grasimi: 79 kcal.; normala, cu 40% grasimi: 116 kcal. Rulouri cu branza de vaci si marar Cantitati: 300 gr faina, 300 gr margarina, 300 gr branza de vaci, 2 linguri zahar, 1 lingurita rasa de bicarbonat, 2 legaturi marar, 2 linguri iaurt. Preparare: Din faina, margarina, zahar si bicarbonat se prepara un aluat pe care-l framantam timp de 15 minute. Apoi il lasam la frigider 30 de minute. In etapa urmatoare intindem o foaie pe care o acoperim cu un strat de branza amestecata cu iaurt si marar tocat marunt. Aluatul este taiat in forma de dreptunghiuri si se ruleaza. Rulourile se pun la cuptor, in tava unsa si tapetata cu faina sau gris. Avem grija sa le scoatem cand s-au rumenit.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite