5 măşti de faţă care te fac să străluceşti de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă doreşti o îmbunătăţire spectaculoasă a aspectului pielii, folosirea unei măşti pentru faţă şi decolteu poate fi cea mai potrivită soluţie.

Aplicate la salon sau acasă, au un efect rapid şi vizibil asupra pielii. Producătorii atribuie proprietăţi miraculoase măştilor cosmetice pe care le comercializează, dar tu trebuie să ai aşteptări realiste. Pentru rezultate bune, alege o mască în funcţie de efectul pe care îl doreşti asupra pielii, dar şi în funcţie de tipul tău de ten: gras, mixt sau uscat.

1. Hidratantă

Hidratarea intensivă atenuează aspectul tern al pielii şi conferă luminozitate. În plus, atenuează din ridurile fine. De aceea, măştile hidratante sunt întotdeauna o opţiune viabilă, indiferent de tipul de ten şi sunt porivite oricărei vârste. Poţi alege să-ţi prepari o mască hidratantă cu miere şi lapte, foarte uşor de obţinut acasă. Se amestecă două linguri de miere şi două linguri de lapte. Amestecul obţinut se întinde pe faţă şi pe gât. După ce acţionează timp de 10 minute, masca se îndepărtează cu apă călduţă. Apoi se aplică şi o cremă de zi, hidratantă.

2. Abrazivă

Porii încărcaţi dau tenului un aspect obosit şi lipsit de vitalitatea. Dar măştile acide, pe bază de fructe şi cele abrazive cu particule ce se freacă de piele atunci când masca se întinde, sunt recomandate persoanelor care vor să îmbunătăţească textura şi luminozitatea tegumentului. Poţi alege o mască pe bază de citrice, bogate în minerale şi antioxidanţi care împrospătează şi exfoliază. Prepară-ţi o astfel de mască din două linguriţe de zeamă de portocală, o linguriţă de miere, o linguriţă de lapte praf şi o fiolă de vitamina E. Omogenizează şi aplic-o. O mască abrazivă se poate obţine din acelaşi amestec în care adaugi şi o linguriţă de mălai sau de cafea macinată. Particulele de mălai şi cele de cafea asigură curăţarea porilor.

3. Nutritivă

Măştile nutritive hrănesc tegumentul în profunzime. Ele întârzie îmbătrânirea tenului, contribuie la reechilibrarea celulară şi favorizează vindecarea, dacă este nevoie. Poţi alege o mască pe bază de banane, bogate în potasiu şi magneziu, minerale necesare echilibrului pielii şi de ou care aduce un aport important de proteine pielii. Foloseşte un sfert de banană, un gălbenuş de ou pentru tenurile uscate şi un albuş pentru tenurile grase, o linguriţă de miere şi una de lapte. Masca se întinde pe gât şi pe decolteu, se lasă să acţioneze 15 minute şi apoi se îndepărtează cu apă caldă. Această mască are efect de revitalizare.

4. Calmantă

Tenurile iritate, cele alergice şi cele cu acnee au nevoie de tratamente speciale care să calmeze
şi să reducă inflamaţiile. Poţi folosi o mască tonifiantă care se obţine din amestecul unei linguri de miere cu un albuş de ou, o lingură de glicerină şi o ceaşcă de făină. Poţi pune în loc de făină şi argilă. Pasta formată se aplică pe faţă şi pe gât şi se aşteaptă 10 minute. Apoi se clăteşte cu apă călduţă.

5. Antiîmbătrânire

Dacă tenul este îmbătrânit, pentru un efect de întinerire ai nevoie de o mască puternic hidratantă şi puternic hrănitoare. Sunt preferate ingredientele bogate în proteine şi cele cu efect emolient. Poţi realiza o mască antirid dintr-un albuş de ou, o lingură de ulei de măsline şi una de miere. Masca se apliucă în trei straturi succesive pe măsură ce primele straturi se usucă. Se îndepărtează după 25 de minute şi se repetă aplicarea la două luni.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite