De ce este bine să mănânci pătrunjel
0Originar din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane, pătrunjelul cultivat la noi este folosit atât ca zarzavat în bucătărie, cât şi ca plantă medicinală. Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale şi multe alte substanţe esenţiale, dintre care una este vitamina C, despre care ştim că acţionează ca un antioxidant şi luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi în organism.
Pătrunjelul este, de asemenea, o excelentă sursă de vitamine A, K, şi folat, precum şi fier.
Printre beneficiile pe care le are pătrunjelul pentru sănătate se numără:
- Datorită conţinutului ridicat de fier şi vitamina C, pătrunjelul previne anemia.
- Ameliorează respiraţia urât mirositoare.
- Purifică sângele.
- Menţine elasticitatea vaselor de sânge şi le întăreşte.
- Îmbunătăţeşte procesul de digestie.
- Îmbunătăţeşte funcţia hepatică.
- Este antidiareic.
- Scade nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge.
- Are efect diuretic.
- Previne calculii biliari.
Proprietăţile antioxidante ale pătrunjelului
Atunci când radicalii liberi se acumulează în corp, creşte riscul de apariţie a diferitelor boli.
Află de ce este bine să incluzi pătrunjelul în alimentaţia zilnică pe clickpentrufemei.ro.
Cura de 5 zile cu pătrunjel şi lămâie "topeşte" rapid 3 kilograme