Cinci beneficii ale consumului de cireşe

Cinci beneficii ale consumului de cireşe

Cireşele nu sunt doar fructe sănătoase, fiind unele dintre cele mai bune gustoase alimente ale sfârşitului de primăvară şi ale verii, datorită diferitelor moduri de preparare: ele pot fi adăugate lângă orice, de la produse lactate, carne de porc, consumate crude sau fierte pentru a face sos sau suc.

Spirulina şi beneficiile sale asupra sănătăţii

Spirulina şi beneficiile sale asupra sănătăţii

Scade riscul contractării unor virusuri, oferă protecţie împotriva cancerului de colon, reduce nivelul colesterolului rău (LDL), conţine de cinci ori mai mult betacaroten decât morcovii, are mai mult de 50% proteine pure şi poate să echivaleze o masă completă. Iată doar câteva dintre beneficiile spirulinei, un „superaliment“ oferit de natură.

Şi plantele au contraindicaţii!

Şi plantele au contraindicaţii!

Remediile naturiste sunt adjuvante în tratarea multor afecţiuni, dar asta nu înseamnă că pot fi administrate oricând şi în orice cantitate pentru că pot avea reacţii adverse. De aceea, ele trebuie folosite cu atenţie, mai ales dacă suferi de anumite boli şi iei medicamente.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 2 ani · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 2 ani · comentarii (0)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 2 ani · comentarii (0)

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 3 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 4 ani · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 4 ani · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 5 ani · comentarii (2)