Viață sănătoasă
Majoritatea oamenilor sforăie la un moment dat în viață, fie din cauza unei răceli sau a unei boli care le afectează capacitatea de a respira pe nas. Astfel, un dentist a dezvăluit care sunt motivele pentru care sforăitul ar putea face ravagii în ceea ce privește sănătatea orală.
Alimentația joacă un rol cheie în modul în care îmbătrânește corpul nostru, dar relația dintre cele două este mult mai complicată decât se știa până mai de curând.
Persoanele care lucrează în ture de noapte prezintă un risc mai mare de demență și alte boli, spune un important expert în somn, a cărui afirmație se bazează pe rezultatele unor studii științifice.
Problema legumelor şi fructelor pline de pesticide nu este una nouă şi, din păcate, avertismentele specialiştilor cu privire la depăşirea cantităţilor minime de substanţe toxice în diverse produse de pe pieţele europene sunt din ce în ce mai frecvente.
Cazurile de cancer colorectal sunt în creștere în rândul persoanelor tinere, dar depistarea precoce a acestuia crește șansele de vindecare completă. Astfel, este esențial să cunoști simptomele și să te adresezi unui medic dacă acestea apar, mai ales dacă ai mai multe, relatează Business Insider.
Joburile de rutină cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demență cu 37%, potrivit unui studiu
Conform unui nou studiu, activitatea intensă a creierului la locul de muncă ar putea da roade nu numai în ceea ce privește avansarea în carieră, ci ar putea, de asemenea, să protejeze cogniția și să contribuie la prevenirea demenței pe măsură ce înaintezi în vârstă.
În ultimii ani, popularitatea turmericului a crescut vertiginos, grație beneficiilor pe care le are asupra sănătății. Pe lângă faptul că dă o aromă aparte preparatelor, acest condiment este bogat în mangan, fier, potasiu și vitamina C, relatează Real Simple.
Formula de lapte praf, precum și cerealele pentru sugari ale companiei alimentare elvețiene, vândute în țările mai sărace, ignoră indicațiile OMS împotriva obezității, impuse pentru Europa, potrivit unui raport publicat de Public Eye.
Razele ultraviolete prezente în lumina soarelui reprezintă unul dintre principalii factori de risc pentru cancerul de piele. Printre cele mai mortale tipuri se numără melanomul.
Deși cei mai mulți oameni sunt conștienți de faptul că sucurile nu sunt tocmai băuturi pline de nutrienți, poate că te întrebi cât de mult îți afectează, de fapt, sănătatea consumul zilnic.
Cafeaua este considerată inamicul zâmbetului perfect. Persoanele care nu-și pot începe ziua fără o ceașcă de cafea sunt obișnuite cu pătarea treptată a dinților, dar un medic stomatolog a dezvăluit un „truc salvator” cu ajutorul căruia poți scăpa de petele inestetice, relatează Yorkshire Live.
Simptomele ADHD persistă la vârsta adultă, cu unele efecte surprinzătoare asupra succesului în viață
Tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) este adesea percepută în mod eronat ca fiind o tulburare care se atenuează odată cu înaintarea în vârstă, o idee eronată dezmințită de descoperirile recente publicate în Journal of Attention Disorders, relatează Psy Post.
Specialiștii în sănătate au dezvăluit cele patru condimente care s-au dovedit că îmbunătățesc sănătatea creierului - și pe care, probabil, le ai deja în bucătărie, relatează Mirror.
Știm cu toții că unele anumite alimente sau băuturi ne pot sabota somnul, însă și modul în care ne începem ziua poate avea un impact semnificativ asupra calității acestuia, relatează Huffpost.
Memoria reprezintă un element esențial al calității veții, însă, din păcate, slăbirea ei are un caracter inevitabil, fiziologic. Din fericire însă, declinul cognitiv poate fi atenuat cu un stil de viață sănătos.
Literatura de specialitate abundă de cazuri în care oameni obișnuiți au reușit să facă lucruri considerate miraculoase. În realitate, ei au reușit să își facă mintea să funcționeze la unison cu emoțiile și să se concentreze cu putere pe un singur gând, iar inimaginabilul s-a produs.
Medicul primar psihiatru Petronela Nechita, de la Institutul „Socola” din Iaşi, vorbeşte despre ceea ce se ascunde în spatele aşa-numitului „mâncat emoţional”.
Cei mai mulți dintre noi văd bătrâneţea ca pe un proces inevitabil al vieții, dar unii oameni de știință încep să o considere „o boală”, pe care o putem trata sau cel puțin întârzia.
Românii consumă pesticide interzise de zeci de ani, însă alternativele sănătoase se găsesc totuși pe piață în supermarketuri dacă știm cum să le identificăm.
Uleiul de măsline, considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri din lume, este bogat în vitaminele E, A, D și K. Însă, „aurul lichid” a devenit un produs de lux, ținând cont că prețurile au crescut semnificativ din pricina secetei și precipitațiilor reduse.
Dieteticienii dezvăluie schimbările pe termen scurt și pe termen lung pe care iubitorii de sushi se pot aștepta să le experimenteze.
Când vedeţi roşu de mânie, evitaţi să vă descărcaţi pe colegi sau pe cei dragi, notaţi-vă mai degrabă gândurile vulcanice apoi aruncaţi-le la gunoi sau într-un tocător de hârtie! Va fi mai eficient, recomandă cercetători japonezi, relatează AFP.
Care este cea mai sănătoasă brânză pe care o poți mânca. Beneficiile surprinzătoare asupra sănătății
Toată lumea adoră brânza, însă mulți sunt tentați să o elimine din alimentația lor din pricina nivelului ridicat de grăsimi saturate și sodiu, relatează NY Post.
Un studiu sugerează că înlocuirea cărnii roșii cu pește fitofag de mici dimensiuni, cum ar fi heringul, sardinele și hamsii, ar putea salva 750.000 de vieți pe an și ar contribui la combaterea crizei climatice.
Delicioasă și perfectă în zilele caniculare, înghețata se numără printre cele mai răcoritoare deserturi.
Participarea regulată la lecțiile de înot ajută bebelușii să-și îmbunătățească coordonarea și echilibrul, pregătindu-i pentru atingerea unor noi repere în dezvoltarea lor, cum ar fi mersul și alte mișcări independente.