7 plante care aduc relaxarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roiniţa este 
indicată pentru scăderea stărilor de nelinişte şi de agitaţie care însoţesc stresul.
Roiniţa este indicată pentru scăderea stărilor de nelinişte şi de agitaţie care însoţesc stresul.

Ce au în comun levănţica, sunătoarea, valeriana şi passiflora? Ceaiurile din aceste plante, la fel ca şi alte remedii, ne pot aduce alinare atunci când ne acaparează stările tensionate specifice perioadelor de stres.

1.    Sunătoarea

Această plantă este renumită pentru proprietăţile antidepresive şi calmante. Potrivit Agenţiei Europene a Medicamentului, sunătoarea poate fi folosită în caz de epuizare fizică ocazională, contra stresului,  depresiei uşoare, anxietăţii, nervozităţii şi pentru redobândirea echilibrului emoţional. Se poate adminstra sub formă de infuzie (1 lingură de plantă la 200 ml de apă clocotită) sau capsule (1 comprimat de 3 ori pe zi, înainte de mese).

2.    Levănţica

Ne îmbie cu mirosul ei plăcut şi, în acelaşi timp, levănţica ne aduce relaxarea dacă suntem stresaţi. Una dintre cele mai cunoscute indicaţii ale plantei este tratarea insomniilor apărute pe fond de stres, fiind eficientă pentru scăderea excitabilităţii nervoase. Levănţica este un bun tonic cardiac, fiind indicată şi în anxietate şi în hipertensiune survenită în perioadele care ne suprasolicităm psihic. Pentru combaterea simptomelor ce apar în stres, este indicată infuzia preparată din 2 linguriţe de flori de levănţică la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute şi se beau 2 căni pe zi, dintre care una seara, înainte de culcare. 

3.    Hameiul

Pentru reducerea excitabilităţii nervoase, se obţin rezultate bune cu ajutorul hameiului, care are efecte neurosedative şi antispastice. Pentru acţiunea calmantă, se recomandă infuzia obţinută dintr-o lingură şi jumătate de conuri de hamei la 200 ml de apă fierbinte. Se bea de-a lungul unei zile, în 3 reprize.

4.    Roiniţa

Plantă cu acţiune antispastică, sedativă şi cicatrizantă, roiniţa este indicată şi pentru scăderea stărilor de nelinişte şi de agitaţie care însoţesc stresul. Este recomandată sub formă de infuzie, care se obţine dintr-o linguriţă de frunze la 200 ml de apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte plante te scapă de stres!

Cele mai bune remedii naturale pe bază de varză

Ardeiul iute te ţine departe de Alzheimer

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite