Mai puţine kilograme cu sucuri naturale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapia cu sucuri poate fi urmată atât de către persoanele sănătoase, cât şi de către cele bolnave. Pe primele, cura le ajută să slăbească şi să-şi purifice organismul. Pe celelalte, să-şi  redobândească sănătatea.

Cura cu sucuri de legume şi de fructe este una dintre cele mai eficiente diete de slăbit recomandate în medicina naturistă. Obiectivele acesteia sunt: pierderea în greutate, detoxifierea şi revigorarea organismului în urma unor eforturi fizice prelungite.

După o metodă foarte simplă, recomandată de specialişti, în cura cu sucuri se înlocuieşte masa de prânz sau cina cu un pahar cu sucuri proaspete din fructe şi din legume.

Sucurile se consumă imediat după preparare, pentru că substanţele nutritive nu se oxidează. Află ce sucuri sunt indicate în curele de slăbire şi cum le poţi prepara.

Cum le prepari

image

Legumele nu se curăţă de coajă, deoarece aceasta conţine majoritatea substanţelor hrănitoare. Doar castravetele face excepţie şi trebuie curăţat, pentru că are coajă amară. De asemenea, din ardei se îndepărtează seminţele, iar din măr, miezul cu sâmburi. Ingredientele se pun în mixer şi, când sucul este gata, se adaugă o linguriţă cu ulei de măsline presat la rece.

Cum le consumi

Fiecare porţie de suc înlocuieşte o masă. De aceea, sucul nu se bea foarte repede, ci trebuie să se consume cu înghiţituri mici, timp de 10-15 minute. În funcţie de beneficiile dorite, nu trebuie să se consume alte băuturi, înainte şi după ce bei această licoare, care înlocuieşte mâncarea solidă. În acest fel, organismul poate să valorifice pe deplin substanţele nutritive: vitamine, minerale şi enzime.

Ce alimente consumi în timpul dietei

În general, mănânci normal. Doar carnea trebuie înlocuită cu peşte slab, iar dulciurile şi produsele de patiserie sărate trebuie eliminate din dietă.

Bea cel puţin 1,5 litri de apă: ceaiuri de plante şi apă plată. De asemenea, redu consumul de cafea, iar în locul ceaiului negru bea ceai verde. Oţetul de mere sau sucul de lămâie (câte 1-2 linguriţe) pot fi adăugate în sucurile pe care le consumi.

 Lămâia, bogată în vitamina C, stimulează producţia de tiroxină, hormonul care contribuie la arderea grăsimilor. În schimb, oţetul de mere stopează foamea şi accelerează eliminarea toxinelor din organism.

Sucurile de legume şi de fructe proaspete conţin puţine calorii. Ele  ajută la eliminarea grăsimilor, surplusului de apă şi a toxinelor.

Suc anticelulitic

image

Ingrediente:

două roşii, doi ardei graşi roşii, o tulpină de praz sau o rădăcină de pătrunjel verde şi o linguriţă cu ulei de măsline presat la rece.

Efecte terapeutice: întăreşte vasele capilare, sistemul imunitar şi combate celulita.

Suc depurativ

image


Ingrediente: 300 g de sfeclă roşie, 300 g de castravete proaspăt, 2 linguriţe de ulei de măsline presat la rece.

Efecte terapeutice: este un puternic depurativ, accelerează eliminarea reziduurilor din intestine, curăţă sângele şi contribuie la formarea noilor celule.

Suc pentru supraponderali

image

Ingrediente: 300 g de mere, 100 g de lămâi, 200 g de grepfrut, 100 g de castravete, o linguriţă cu ulei de măsline presat la rece.

Efecte terapeutice: reface rezervele de energie, scade nivelul colesterolului şi topeşte surplusul de grăsimi.

Suc energizant

image


Ingrediente: 250 g de broccoli, 200 g de morcovi, un măr, o linguriţă cu ulei de măsline presat la rece.

Efecte terapeutice: reglează nivelul colesterolului din sânge, întăreşte sistemul imunitar şi grăbeşte eliminarea impurităţilor din tubul digestiv.

Suc pentru eliminarea apei din organism

image

Ingrediente: 400 g de leurdă, 50 g de tulpini şi frunze de leuştean, două roşii mari (400 g), un măr mic, două linguriţe cu ulei de măsline presat la rece.

Efecte terapeutice: este diuretic, reglează digestia şi tratează edemele renale.

Specialistul nostru

image


Livia Nena
biolog nutriţionist Bio Nutriliv

Un bun ajutor în curele de slăbire sunt sucurile de fructe, dar nu cele cu indice glicemic mare (cele foarte dulci). De regulă, sucurile din citrice, de afine şi de mere pot fi consumate în timpul unei cure de slăbire.

De preferinţă acestea sunt recomandate a se consuma în cursul dimineţii până în prânz, în loc de gustarea de la ora 10 (de pildă).

Cantitatea: 150-200 ml. De asemenea, dintre legume, roşia este optimă pentru obţinerea unui suc bun, sănătos, fără glucide multe, recomandată pentru cei ce urmează diete pentru pierderea în greutate. Atenţie în cazul celor care au hiperaciditate gastrică! Pentru aceştia sucul de roşii nu este recomandat.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite