Ghid de nutriţie : Cum să alegi roşiile
0După ce te ghidezi atunci când cumperi roșii și cu ce alimente e bine să combini? Află toate aceste lucruri de la specialistul nostru în nutriție.
Evită-le pe cele cu o formă nefirească
Sezonul roșiilor românești de grădină începe în două săptămâni. Până atunci, nu consuma roșiile din piață, deoarece sunt tratate cu hormoni.
Cel mai ușor recunoști roșiile tratate după forma „moţată" nefirească: au un moț vizibil în vârf (mult mai accentuat decât la roșiile care au soiul astfel).
Chiar dacă nu sunt tratate (roșiile de solar), acestea nu au o cantitate optimă de antioxidanți, din cauza condițiilor de creștere (nu sunt expuse direct la lumina soarelui).
Preparate, mai sănătoase
Roșiile se pot consuma proaspete ori preparate sub formă de sos. În urma preparării, au chiar o cantitate mai mare de licopen, un antioxidant puternic, eficient în tratarea adenomului de prostată.
Roșiile ar trebui consumate înainte de masă, în salate. Dacă vrei să le mănânci în timpul mesei, nu le combina cu carbohidrați, deoarece nu se digeră corect. Pot fi consumate la aceeași masă cu proteine (carne).