Factorii declanşatori ai bolilor autoimune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Quinoa conţine proteine numite saponine responsabile de declanşarea unor reacţii imunitare în organism.
Quinoa conţine proteine numite saponine responsabile de declanşarea unor reacţii imunitare în organism.

Bolile autoimune au devenit din ce în ce mai comune. Fie că este vorba despre intoleranţa la gluten, cunoscută şi sub denumirea de boală celiacă, fie de afecţiunea tiroidei numită şi tiroida Hashimoto, iată care sunt factorii care contribuie la declanşarea lor!

Doctorul Jorn Klasen, specialist în medicină antropofizică la Centrul Asklepios pentru medicină holistică din Hamburg este de părere că bolile autoimune au atât o cauză fizică cât şi psihică.

Stilul de viaţă joacă un rol extrem de important în longevitatea şi calitatea vieţii. Iată care sunt factorii care contribuie la declanşarea acestor afecţiuni:

Consumul de gluten

Din păcate, există foarte multe alimente pe piaţă care conţin gluten şi care pot să îţi activeze intoleranţa la gluten. De cele mai multe ori analizele pentru a afla dăcă prezinţi această intoleranţă ies negative mai ales dacă le faci într-o perioadă în care nu ai consumat produse ce conţin această substanţă.

Ideal ar fi să eviţi produsele de panificaţie cele care conţin făină de orez sau porumb, deoarece acestea conţin substanţe asemănătoare glutenului.

Ţine cont de faptul că glutenul este o proteină lipicioasă care face aluatul să devină fraged, pufos ţi bine crescut. Această substanţă se regăseşte în pasta de dinţi, bere, medicamente, paste, mezeluri sau maionza din comerţ.

Corpul tău nu poate face diferenţa dintre substanţe bune sau rele, iar când se confruntă cu o cantitate de gluten pe care nu o poate asimila, aceasta ajunge în intestin unde organismul începe să trimită anticorpi pentru a o anihila.

În felul acesta organismul dezvoltă o stare permanentă de alertă iar anticorpii încep să atace propriile celule, astfel avem de a face co începutul unei boli autoimune.

Intoleranţa la gluten netratată la timp poate duce la deficienţe de vitamina D, avort spontan, probleme la nivelul tiroidei sau chiar la dezvoltarea celulelor canceroase.

Consumul de quinoa

Acest tip de cereale atât de căutat în ultimul timp conţine anumite proteine cunoscute sub numele de saponine care sunt responsabile de declanşarea unor reacţii imunitare în organism.

Află pe clicksanatate.ro ce favorizează bolile autoimune!

La ce pericole te expui dacă ţii dietă vara

Acest fruct asiatic poate învinge cancerul!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite