Două alimente exotice, numai bune pentru sănătatea ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

America Latină este recunoscută pentru alimentele specifice foarte bogate în vitamine şi substanţe minerale. Dintre acestea, papaya şi quinoa sunt sunt două alimente complementare pe care nutriţioniştii le recomandă, potrivit healthfulpursuit.com

În primul rând, quinoa este un tip de cereală consumată mai ales datorită nivelului bogat de proteine, aceasta având, potrivit specialiştilor, de două ori mai multe proteine faţă de orez.

De asemenea, quinoa este foarte bogată în fibre care ajută ăn menţinerea unei bune funcţionări a sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer şi pentru sistemul digestiv. 

Quinoa conţine cantităţi semnificative de magneziu, fier, calciu, potasiu şi cupru.

De partea cealaltă, papaya sau „fructul îngerilor” este bogat în vitamine, cele mai mari concentraţii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu şi betacaroten.

Fructul orginar din America Centrală a devenit cunoscut în momentul în care a fost prezentat drept o bună soluţie pentru menţinerea frumuseţii şi tinereţii. Totuşi, beneficiile acestuia nu se opresc aici. 

Dietele de slăbire ar trebui să conţină acest fruct, iar persoanele cu probleme digestive pot apela, de asemenea, la proprietăţile curative ale fructului de papaya. În plus, acest fruct poate fi folosit şi pentru aplicare pe răni pentru cicatrizarea mai rapidă sau pentru vindecările postoperatorii. 

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite