Care sunt cele mai bune condimente pentru masa pascală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În amestecurile de condimente din comerţ poate 
fi găsit glutamatul (E330), un întăritor de gust care adaugă o notă uşor
 acrişoară.
În amestecurile de condimente din comerţ poate fi găsit glutamatul (E330), un întăritor de gust care adaugă o notă uşor acrişoară.

Dau gust mâncării, dar au şi efecte terapeutice. Specialiştii în nutriţie ne spun ce condimente să punem în mâncare, astfel încât să nu avem probleme după mesele copioase din zilele de sărbătoare.

Anumite condimente pot fi adăugate în mâncare chiar de la începutul pregătirii. În acest caz, ele transmit alimentelor efectele lor terapeutice şi, astfel, legumele, cerealele, leguminoasele şi alte alimente vor fi mai uşor digerabile.

Aceste condimente sunt: boabele de muştar, chimenul, coriandrul, dafinul, ienibaharul, cuişoarele, ienupărul. În general, acestea sunt sub formă de seminţe şi pot fi puse la fiert chiar nemăcinate.

Alte condimente pot fi adăugate în mâncare după ce preparatele au fost luate de pe foc. Este vorba despre plantele cu frunze aromate: pătrunjelul, ţelina, mărarul, menta, tarhonul, leuşteanul, busuiocul, salvia şi cimbrişorul.

Află pe clicksanatate.ro ce alte condimente te ţin departe de problemele digestive

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite