Alimentele care conţin prea multă sare

Alimentele care conţin prea multă sare

Sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile şi sosurile din comerţ sunt doar câteva alimente care, în exces, cresc aportul de sare.

Sarea pe cât de simplă, pe atât de uimitoare este în simplitatea ei. Deşi este frecvent utilizată în bucătărie la prepararea mâncărurilor, are un loc şi un rol împortant în istoria omenirii. Există totuşi alimente care conţin un nivel ridicat de sare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este deja celebru mesajul conform căruia nu trebuie să consumăm prea multă sare, deoarece în cantităţi mari aceasta poate dăuna sănătăţii organismului uman.

Cu toate astea, este un condiment esenţial pentru buna dezvoltare a funcţiilor vitale.

Sodiul susţine buna activitatea a muşchilor şi nervilor. Împreună cu potasiu este prezent în fluidul care înconjoară toate celulele corpului. Aceste minerale lucrează împreună pentru a permite celulelor să răspundă la diverşi stimuli şi pentru a păstra un echilibru al nivelului apei în corp.

Alimente pe care trebuie să le consumi cu moderaţie

Din această categorie fac parte sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile dar şi sosurile din comerţ.

Dacă vei citi cu atenţie pe prospectul alimentelor pe care le pui în coş când mergi la cumpărături vei observa că sunt şi produse la care nu te-ai fi gândit că vei găsi sarea în componenţa lor.

Laptele cu ciocolată

Desertul preferat al tuturor surprinzător sau nu conţine sare. Deşi ciocolata are un conţinut scăzut de grăsimi şi calorii, sodiul conţinut rămâne nemodificat. Astfel că un pahar mediu de lapte cu ciocolată îţi oferă în jur de 150 mg de sodiu.

O variantă mai bună ar fi să optezi pentru laptele cu cacao.

Dressingul pentru salată

Salata este gustarea ideală atunci când vrei să mănânci ceva sănătos rapid şi gustos. Însă trebuie să ţii cont de faptul că sosul pe care îl cumperi din comerţ pentru a obţine un gust mai bun la salată, conţine o cantitate foarte mare de sare. Un simplu sos îţi poate aduce chiar şi 3000 mg de sare la o masă.

Află pe clicksanatate.ro ce efecte are excesul de sare!

De ce să mănânci mai des vinete

Care sunt avantajele şi dezavantajele naşterii acasă

citeste totul despre: