România Curată

România Curată

Vezi mai multe
 • acum 2 zile

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce e PSD tot la 43%?

  Presa ne informează că Partidul Naţional Liberal a organizat un miting în Parcul Izvor din Bucureşti, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

 • acum 5 zile

  Alina Mungiu-Pippidi: Cît de paralel este statul de drept?

  Sebastian Ghiţă a fost achitat într-un proces important ajuns la Curtea Supremă, cel în care era acuzat de mituirea primarului Bădescu. În altul, procesul Hidro, a fost intervievat prin Skype şi s-a considerat că nu e neapărat să fie reţinut preventiv.

 • acum 18 zile
 • acum 23 zile

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce Catalonia nu merită să fie independentă

  Cu câţiva ani în urmă, cu ocazia unei mari conferinţe de ştiinţe politice desfăşurată în Spania, am închiriat timp de o săptămână, împreună cu câţiva colegi americani, o casă chiar în inima Cataloniei, lângă Ripol. Aceasta s-a dovedit a fi un castel medieval ce avea inclusiv o capelă, restaurată recent cu devotament de către gazdele noastre.

 • luna trecuta

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?

  În anul 1918, cînd Bucureştiul a trecut de sub ocupaţie germană înapoi la români, muzeul de artă românească de la Băneasa, donat de doctorul Minovici statului, a fost jefuit.

 • luna trecuta

  Alina Mungiu-Pippidi: Tudose cel Bun, Cuc cel Mic şi Liviu cel Pop

  Un nou episod din viaţa naţiunii cu evenimente multe şi evoluţii puţine s-a consumat ieri, dar deja azi altul e în pregătire, nu mai contează. E o mare victorie pentru cineva, o mare înfrîngere pentru altcineva, şi în rest nu s-a întîmplat de fapt nimic. Ce ar fi trebuit să se întîmple?

 • acum 2 luni

  Alina Mungiu-Pippidi: Generalul Vlad, criminal sau erou? Foarte simplu de aflat!

  E bizară discuţia despre generalul Vlad la 27 de ani după căderea regimului ceauşist, poate nu aşa bizară dacă ne amintim că generalul era invitat la lansări de cărţi ca figură patriarhală inclusiv de şefii actuali ai SRI şi cota masivă pe care diverşi oameni conectaţi cu Securitatea o deţin din mass media românească la anul 2017.

 • acum 2 luni

  Alina Mungiu-Pippidi: Cifrele greşite ale ambasadorului Klemm

  În polemica sa cu ministrul Justiţiei, ambasadorul american Klemm a subliniat că se poate cuantifica progresul României în privinţa luptei anticorupţie şi a independenţei justiţiei şi că România a făcut mari progrese. El a făcut trimitere la indicatorii Băncii Mondiale în acest sens.

Vezi mai multe