Răzvan Voncu

Răzvan Voncu

Conf. universitar
 • acum 2 zile

  Şi totuşi, care traseu european?

  La recenta reuniune europeană consacrată Balcanilor de Vest, comisarul pentru Extindere, austriacul Johannes Hahn, a ţinut să dea un semnal şi autorităţilor de la Chişinău, transmiţând că Bruxelles-ul îşi menţine susţinerea pentru traseul european al Republicii Moldova.

 • acum 9 zile

  Oiştea înaintea cailor

  Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat nu demult, la finalul unui turneu în Republica Moldova, că peste tot pe unde a avut întâlniri electorale cu cetăţenii, aceştia l-au întrebat despre unire.

 • acum 17 zile

  Un război civil devastator

  În creierul lui Igor Dodon se poartă un teribil război civil. De-o parte, vigilentă, înarmată până-n dinţi, dormind iepureşte noaptea, de gardă la monumentul aşa-zisului „erou komsomolist“ ziua, stă iubirea lui fierbinte faţă de „marea ţară de la Răsărit“.

 • acum 23 zile

  Un răsunet

  Chiar dacă, deocamdată, vor rămâne fără consecinţe practice, deciziile de unire ale unor comune din Republica Moldova cu Ţara nu trebuie minimalizate.

 • luna trecuta

  Basarabia de Ziua Culturii Naţionale

  Nu e momentul să discutăm aici despre cât de stupidă este ideea unei zile a „culturii naţionale“. O ţară serioasă face şi se bucură de cultură în fiecare zi şi, în fond, de la Londra la Praga şi de la Madrid la Roma şi Viena, Bătrânul Continent trăieşte în cultură la modul organic.

 • luna trecuta

  Să nu ne bucurăm prea repede

  Legea antipropagandă promovată de Guvernul Filip (şi destinată să limiteze efectele devastatoare ale audio-vizualului în limba rusă în Republica Moldova) e, fără discuţie, un câştig, pe calea eliberării spaţiului dintre Prut şi Nistru de tentaculele unui experiment identitar care, până acum, a dat rezultate.

 • acum 2 luni

  Despre capra râioasă şi coada ei

  Republica Moldova are multe calităţi, dar cu greu se poate vorbi despre ea ca despre un stat. Încă şi mai puţin, ca despre un stat stabil.

 • acum 2 luni

  Sfârşitul iluziilor?

  Sondajul recent dat publicităţii de către Institutul de Politici Publice de la Chişinău pare că a fost un duş rece pentru unionişti. Dacă nu pentru cei de peste Prut (care, probabil, ştiu de mult cum stă treaba), cu siguranţă pentru „unioniştii” de dincoace.

Vezi mai multe