Mircea Morariu

Mircea Morariu

Critic de teatru
Vezi mai multe
 • ieri
 • luna trecuta

  Hamlet şi Actorul. Multiplă personalitate

  În prima parte a anilor 60, în ceea ce se cheamă o carte-cult, Jan Kott a susţinut cu extrem de multe argumente că Shakespeare ar fi contemporanul nostru. Exegeza occidentală a cărţii a nuanţat respectiva contemporaneitate, subliniind că ea se manifestă mai abitir în ţările din Est.

 • luna trecuta

  Mitul excepţionalismului românesc

  De ce este România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc- Volum coordonat de Vintilă Mihăilescu (Editura Polirom, Bucureşti, 2017) este cea de-a doua carte-replică la scrierile istoricului şi eseistului Lucian Boia.

 • luna trecuta
 • luna trecuta

  Câteva cuvinte despre Olga Tudorache

  A fost mai întâi scotocirea incalificabilă a biografiei şi punerea în faţă a unor secundare detalii de viaţă zbuciumată. Ce nu i-au marcat nici un moment la vedere cariera şi nici celelalte înfăţişări publice. Cu împărtăşirea cărora în piaţă şi pe taraba tabloidă nu cred că Marea Actriţă ar fi fost de acord nici măcar o singură clipă dacă ar mai fi avut puterea, forţa, posibilitatea să reacţioneze.

 • luna trecuta

  Glorioasele ziceri şi fapte ale deputatului Eugen Nicolicea

  Degeaba figurează în Constituţia României un articol cu numărul 16 care prevede că nimeni nu ar fi mai presus de lege. Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, dl Eugen Nicolicea, este de cu totul altă părere. Şi face ce face respectivul bătrân şi dezgustător traseist politic spre a dovedi că lui i se îngăduie orice. Că poate debita şi pune în practică, nestingherit, orice minunăţie.

 • luna trecuta

  Supărări şi enervări la PSD şi ALDE

  Săptămâna trecută, în vreo două rânduri, când a ieşit la declaraţii ca să ne anunţe că la PSD nu se întâmplă nimic grav, că nici vorbă despre lupte intestine, că toţi se au ca fraţii şi îşi spun prieteneşte pe numele mic, preşedintele partidului, dl. Liviu Dragnea a invocat o supărare colectivă.

 • luna trecuta
Vezi mai multe