Iurii Botnarenco

Iurii Botnarenco

Vezi mai multe
 • acum 5 ore

  Expert-Grup: Modificarea legii cetăţeniei s-a făcut cu abateri semnificative

  Modificarea legii cetăţeniei s-a făcut cu abateri semnificative de la principiile transparenţei decizionale. Lipsesc dovezi atât privind organizarea de către comisiile parlamentare a consultărilor publice, cât şi despre eventualele rezultate ale acestor consultări. Totodată, evaluarea anticorupţie realizată de CNA a identificat o serie de neajunsuri şi riscuri de coruptibilitate, precum şi pentru securitatea cetăţenilor şi a ţării.

 • acum 5 ore

  Cu trandafiri roşii şi mesaje despre moldovenism. Igor Dodon l-a felicitat pe mitropolitul Vladimir cu prilejul aniverării a 65 de ani VIDEO

  Igor Dodon l-a vizitat vineri, 18 august, pe mitropolitul Vladimir pentru a-l felicita cu prilejul zilei sale de naştere. Preşedintele nu a ezitat să sublinieze din nou cât de importantă este ortodoxia pentru moldoveni şi cum contribuie aceasta la consolidarea moldovenismului. Şeful statului a mers la mitropolit cu un buchet de trandafiri roşii.

 • acum 6 ore

  Ion Ceban: Majoritatea moldovenilor care au renunţat la cetăţenie sunt stabiliţi permanent peste hotarele ţării

  Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban, a comentat vineri, 18 august, informaţia apărută în presă că Igor Dodon ar fi semnat patru decrete prin care peste 600 de moldoveni au renunţat la cetăţenie. Potrivit lui Ceban, majoritatea cetăţenilor care au solicitat să li se retragă cetăţenia moldovenească sunt stabiliţi permanent peste hotarele Republicii Moldova.

 • acum 6 ore
 • acum 6 ore

  Zilele Diasporei au adunat la Guvern moldovenii reveniţi acasă

  Ziua Uşilor deschise la Guvern din cadrul ediţiei curente a Zilelor Diasporei în Republica Moldova a adunat zeci de reprezentanţi ai diasporei şi ai Cabinetului de Miniştri. În cadrul dialogului, moldovenii reveniţi acasă au putut pune întrebări autorităţilor şi auzi răspunsuri. Tot aici a fost prezentată cartiografierea diasporei moldoveneşti din şase ţări şi au fost prezentate Grupurile de Excelenţă ale Diasporei, transmite IPN.

 • acum 6 ore
 • acum 7 ore

  Infecţii extrem de contagioase depistate pe teritoriul ţării

  Patru cazuri de infecţii extreme de periculoase au fost identificate pe teritoriul ţării în perioada lunilor iulie – august curent de către specialiştii instituţiilor medico-sanitare publice. Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, două cazuri de tularemie au fost depistate în raionul Cahul şi câte un caz suspect de leptospiroză în raionul Briceni şi municipiul Chişinău, transmite IPN.

 • acum 7 ore

  Cod galben de secetă hidrologică în Republica Moldova

  Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de secetă hidrologică pentru tot teritoriul ţării. Avertizarea intră în vigoare de astăzi, 18 august şi este valabilă până la sfârşitul lunii curente, transmite IPN.

Vezi mai multe