Dan Ionescu

Dan Ionescu

Publicist Comentator
 • acum 2 luni

  O mâncărime de care nu scapi oricât te-ai scărpina: referendumul pentru familie

  Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

 • acum 3 luni

  Nu mai sunaţi la USR, ies ei din când în când. Scurt ghid de înţelegere a unui partid care nu se pricepe pe sine

  De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

 • acum 4 luni

  O singură soluţie pentru lichidarea PSD

  Aş sta în bancă, lipit umăr la umăr şi îngrămădit până la sufocare cu marxistul cel mai marxist şi cu conservatorul care a făcut 28 de copii, pentru că el crede că prezervativul e unealta diavolului, iar avortul e o crimă. Aş face asta dacă cei doi ar înţelege că politica responsabilă în România de astăzi este despre modernizarea acestei ţări şi nu despre dreapta sau despre stânga.

 • acum 5 luni

  Boss, da’ cu libertăţile civile ce-ai avut?

  Alergând noi cu entuziasm către reformă, cu viteza melcului din zodia racului, am descoperit dintr-odată piatra filozofală, rezolvarea tuturor problemelor, panaceul pe care îl căutăm disperaţi încă de pe vremea dacilor: doctrina. Ea ne va salva, ne va lumina şi ne va da înţelegere. Poţi să faci ce vrei, poţi să fii cine vrei, poţi să atingi cerul şi împlinirea supremă dacă ai o doctrină. Sau, ca în cazul USR, doctrina noastră e lipsa ei.

 • acum 5 luni

  Cum va distruge Coaliţia pentru Familie PSD. Şi pe noi, alături de ei

  PSD are acelaşi gen de relaţie cu Coaliţia pentru Familie precum Nicolae Iorga cu Garda de Fier şi cu Corneliu Zelea Codreanu. Din oportunism politic, liderii PSD au încălecat degrabă bidiviul pe care nişte necunoscuţi l-au lăsat într-o noapte la poarta partidului. Doar că din călăreţi mulţumiţi de pleaşca peste care au dat se vor lămuri într-o zi că, de fapt, lor li s-a pus căpăstru. Şi nici BOR nu se simte prea bine.

 • acum 5 luni

  Coaliţia pentru ştampilă

  Coaliţia pentru familie îmi aduce aminte de Ion Ţiriac. Acelaşi mod de lamentare fără sens şi nevoia de a face ceva care se transformă într-o formă respingător de critică la adresa concetăţenilor tăi. Conservatorism şi mulţumire de sine pentru simplul fapt că suntem „rumâni” sau „familişti” de parcă acest lucru ar fi o diplomă de bună purtare.

 • acum 5 luni

  Locul USR în violul politic

  Situaţia arată astfel: PSD a întors la spate mâinile statului român şi îl ţine strâns, ca să fie violat cu sârg şi aplomb. În timp ce statul plânge şi se zbate, se aud din spatele mustăţii îndemnuri la calm. Nu e un viol, e o tradiţie naţională, aşa că ciocu' mic şi hai să ne prefacem că ne place. Dacă încetezi să ţipi, poate îţi cresc salariul. PNL, copil de casă, participă de zor la viol, dar precaut, cât să poată nega în caz că apare poliţia.

 • acum 7 luni

  Hoţul prins a devenit demnitar cinstit

  Cei şapte ani de acasă nu mai sunt atât de importanţi. Mai relevanţi sunt cei şapte ani de puşcărie. Şi, dacă se poate, să fie pe hârtie şi cu suspendare. Mai scrii ceva, te porţi frumos, mai o procedură defectă, se mai suspendă vreun abuz, hai că nu suntem toţi hoţi în puşcărie şi, hop, vă rog să nu-mi interziceţi drepturile civile. Să trăiţi, şefu’, luaţi loc, domnu’ (prim)ministru.

Vezi mai multe