Cristian Delcea

Cristian Delcea

Reporter Publicistică „Adevărul”
Vezi mai multe
 • acum 2 zile

  REPORTAJ VIDEO Brexit în Piaţa Obor

  Ce înţeleg oamenii simpli din Brexit? Pare un demers derizoriu, însă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a reprezentat un şoc tocmai pentru că oamenii simpli au fost neglijaţi, scoşi din toate calculele. Totuşi, ei există, sunt peste tot, de la Huşi până în Sunderland. Am mers în Piaţa Obor din Bucureşti să vorbim cu oamenii Europei despre istoria Europei.

 • acum 4 zile

  Victor Atanasie Stănculescu şi cele două incinerări

  Victor Stănculescu, generalul care a condus represiunea din 1989, de la Timişoara, a fost incinerat miercuri la Crematoriul Vitan, după un discurs elogios al lui Ion Iliescu. În urmă cu 26 de ani, 43 de oameni au fost incineraţi la crematoriul din Parcul Tineretului, pentru a se şterge urmele represiunii de la Timişoara. Cenuşa lor a fost aruncată într-un canal din Popeşti Leordeni. Între aceste două cremaţiuni se scrie istoria tristă a une ţări.

 • acum 5 zile
 • acum 6 zile

  Ce secrete ia cu el în mormânt generalul Atanasie Stănculescu

  Fostul ministru al Apărării, Atanasie Stănculescu, vizat de ancheta procurorilor în dosarul „Mineriada“, a murit într-un azil de bătrâni de lux de lângă Capitală, în urma unui atac cerebral care l-a ţintuit la pat. Stănculescu a luat legătura cu ziarul „Adevărul“ în ultimele luni şi a declarat că „încă mai are multe de povestit”, făcând referire la Revoluţiae, dar şi la enigmaticele casete video pe care le-ar fi deţinut într-un seif din Elveţia

 • acum 7 zile

  Victor Stănculescu rămâne în istorie cu povara crimelor Revoluţiei şi cu pasiunea pentru păcănele: „Îmi place riscul. În zilele bune câştigam 60-70 de milioane de lei vechi“

  În 2012, „Adevărul“ a realizat un interviu neconvenţional, în penitenciarul Jilava, cu Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru al Apărării, personaj-cheie în Revoluţia Română. Stănculescu a vorbit atunci despre pasiunea sa pentru jocurile de noroc, despre decembrie ‘89, despre mitul casetelor explozive de la Revoluţie, pe care le-ar ţine într-un seif din Elveţia, despre cărţile pe care le-a citit în puşcărie, despre ţigări şi regrete.

 • acum 8 zile

  Ucis în timp ce transmitea live pe Facebook

  Un bărbat de 28 de ani, din Chicago (SUA), a fost împuşcat mortal ieri, în timp ce se afla pe stradă şi realiza o transmisiune live pe Facebook. Imaginile video cu tânărul împuşcat în cap au fost văzute de peste 700.000 de utilizatori de Facebook din întreaga lume.

 • acum 8 zile

  Gâlceavă în Guvern pe tema ridicării maşinilor parcate ilegal. Cătălin Drulă, consilier al premierului: „Există o rezistenţă a M.A.I. în a rezolva problema“

  Cătălin Drulă, consilierul primului-ministru pe probleme de infrastructură şi transport, spune că Ministerul Afacerilor Interne se opune reglementării situaţiilor în care maşinile parcate ilegal pot fi ridicate, în ciuda unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti care obligă Guvernul să emită un regulament de ridicare.

 • acum 8 zile

  FOTO Imagini impresionante din Ţara Dornelor

  Câţiva dintre cei mai cunoscuţi fotodocumentarişti din România au realizat, pe parcursul ultimelor 12 luni, un portret al Ţării Dornelor (judeţul Suceava). Printre imaginile care au fost reunite în albumul „După noi“ se regăsesc şi câteva fotografii ale Teodorei Maftei, una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Albumul „După noi“ va fi lansat marţi, 21 iunie, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Vezi mai multe