Cristian Delcea

Cristian Delcea

Reporter Publicistică „Adevărul”
 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 2 zile

  Început sâmbătă după-amiază, marşul pentru unirea Basarabiei cu România s-a terminat 26 de ore mai târziu, într-o atmosferă de oboseală şi plictiseală. După podul de flori, drumul crucii, marşuri şi manifestaţii (toate fără niciun rezultat), ideea unirii începe să-şi piardă sensul şi se transformă tot mai mult într-o temă utilă numai în campaniile electorale.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 3 zile

  George Simion, 30 de ani, liderul marşului pentru unirea Basarabiei cu România, a fost reţinut ieri, pentru câteva ore, pentru tentativa de a forţa cordonul de jandarmi. El a devenit brusc un personaj controversat, bănuit de simpatii politice şi de jocuri electorale pe ambele maluri ale Prutului. Cine este, până la urmă, acest tânăr?

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 21 zile

  Mike Tyson, unul din cei mai mari boxeri din toate timpurile, a găsit la Palatul Parlamentului o clădire goală şi multe uşi închise. Singurul oficial care l-a întâmpinat pe fiorosul boxer a fost senatorul Ilie Năstase, fost tenismen, care a fugit imediat după primire. Şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a baricadat în biroul său pe toată durata vizitei marelui campion.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 22 zile
 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 29 zile

  Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la crezutul în Dumnezeu. Şi totuşi, creştinii din ţara noastră ştiu foarte puţin despre religia pe care o practică. Reportajul video de la sfinţirea altarului bisericii Sfântul Antim, din Bucureşti, surprinde acest paradox care s-a lipit de români: pe cât de firave le sunt cunoştinţele despre cele sfinte, pe atât de mult îşi doresc să ajungă în preajma icoanelor şi a altarului.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol luna trecuta

  Există pentru că 100 de oameni ne-am rupt ieri ziua în două ca să ne urnim spre un mic stadion din Ferentari şi să vedem acolo o echipă care ne enervează, ne entuziasmează şi, în final, ne întristează. Dacă aceşti copii de mingi au reuşit să ne treacă prin toate stările astea, înseamnă că putem spune din nou: Rapid există. Rapid câştigă şi pierde de mai multe ori în acelaşi meci şi ne face să ne simţim precum suporterii acum 15, 50 sau 90 de ani.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 2 luni

  Pe 22 noiembrie 2012, sub titlul “Omul care a pierdut partida”, am publicat în ziarul “Adevărul” un articol care începea aşa: “Viaţa şahistului Dan Vladimir Bondoc n-a fost decât o succesiune de eşecuri. Acum se află în faţa morţii şi e îngrozit că va trebui să piardă din nou”. În urmă cu câteva săptămâni, Bondoc a suferit şi această ultimă înfrângere.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 2 luni

  PORTRET Cine este şi cum gândeşte liderul spiritual al cultului mozaic din România? Rafael Shaffer (59 de ani) s-a născut la Arad, a emigrat cu familia în Israel la începutul anilor ’70, a lucrat ca informatician şi s-a întors în România în 2011 pentru a „presta servicii religioase“ – după cum spune el – în folosul comunităţii evreieşti din România.

Vezi mai multe
Vezi mai multe