Cristian Delcea

Cristian Delcea

Reporter Publicistică „Adevărul”
 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 19 zile
 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 21 zile

  Cu două cărţi de poezie şi un roman, Gabriela Firea şi-a făcut loc în Uniunea Scriitorilor, printre nume cu greutate în cultura românească. Reporterii “Adevărul” au citit pagină cu pagină opera literară a Gabrielei Firea şi au vorbit cu criticii şi scriitorii care au girat cărţile scrise de primarul general. Unii continuă să fie elogioşi, alţii pretind că nu-şi mai aduc aminte.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol acum 25 zile

  Tumultul tranziţiei şi foamea ancestrală a românilor se comprimă într-o lansare de carte care a avut loc în 1992, în măcelăria Mirad, din Piaţa Amzei. Mari oameni de cultură au fost prezenţi la eveniment, în frunte cu Părintele Galeriu şi Laurenţiu Ulici, cel care avea să devină preşedintele Uniunii Scriitorilor. „Lumea se împarte între carte şi carne”, spuneau autorii cărţii. Sloganul e, în parte, valabil şi azi, cred ei acum, după 24 de ani.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol luna trecuta

  Ce înţeleg oamenii simpli din Brexit? Pare un demers derizoriu, însă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a reprezentat un şoc tocmai pentru că oamenii simpli au fost neglijaţi, scoşi din toate calculele. Totuşi, ei există, sunt peste tot, de la Huşi până în Sunderland. Am mers în Piaţa Obor din Bucureşti să vorbim cu oamenii Europei despre istoria Europei.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol luna trecuta

  Victor Stănculescu, generalul care a condus represiunea din 1989, de la Timişoara, a fost incinerat miercuri la Crematoriul Vitan, după un discurs elogios al lui Ion Iliescu. În urmă cu 26 de ani, 43 de oameni au fost incineraţi la crematoriul din Parcul Tineretului, pentru a se şterge urmele represiunii de la Timişoara. Cenuşa lor a fost aruncată într-un canal din Popeşti Leordeni. Între aceste două cremaţiuni se scrie istoria tristă a une ţări.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol luna trecuta
 • Cristian Delcea a publicat un nou articol luna trecuta

  În 2012, „Adevărul“ a realizat un interviu neconvenţional, în penitenciarul Jilava, cu Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru al Apărării, personaj-cheie în Revoluţia Română. Stănculescu a vorbit atunci despre pasiunea sa pentru jocurile de noroc, despre decembrie ‘89, despre mitul casetelor explozive de la Revoluţie, pe care le-ar ţine într-un seif din Elveţia, despre cărţile pe care le-a citit în puşcărie, despre ţigări şi regrete.

 • Cristian Delcea a publicat un nou articol luna trecuta

  Un bărbat de 28 de ani, din Chicago (SUA), a fost împuşcat mortal ieri, în timp ce se afla pe stradă şi realiza o transmisiune live pe Facebook. Imaginile video cu tânărul împuşcat în cap au fost văzute de peste 700.000 de utilizatori de Facebook din întreaga lume.

Vezi mai multe
Vezi mai multe