Claudiu Leonte
Fondator Culinariard
Claudiu Leonte s-a născut la 28 aprilie 1975 in Carcaliu, un sat de lipoveni din Tulcea. Este absolvent al Academiei de Teatru și Film, 1999. Este căsătorit, cu copil și credit la bancă.
În 2002, Claudiu a fondat Luna - agenție de publiciate neconvențională. Scrie cronici gastronomice și de călătorie din 2004.
În 2008 publică o carte de cronici ale restaurantelor din București și fondează împreună cu Denise Leonte, La Bonne Bouche - bistro francez pe strada Franceză.
În 2012 fondează împreună cu Denise Leonte și Mircea Dinescu - Lacrimi și Sfinți - restaurant românesc pe strada Șepcari.
Articole scrise de Claudiu Leonte
Nu sunt un specimen care ţine morţiş să contrazică orice, dimpotrivă, cred că am încă inocenţa să mă bucur de lucrurile cu adevărat frumoase, valoroase, semnificative. Sunt unul dintre oamenii care cred că Bucureştiul are încă şansa lui deşi a ratat...
Opinii
23 sept. 2014
Am auzit pe cineva spunând că a alege un preşedinte este o chestiune de gust, exact ca alegerea unui fel de mâncare într-o cârciumă. Fiind vorba de o cârciumă în propoziţie m-a interesat ideea, ba chiar am reflectat puţin asupra ei. Ar exista totuşi,...
Opinii
19 sept. 2014
Al doilea episod al seriei de 40 de preparate ce nu trebuie ratate în viaţă ne poartă într-un univers culinar din Cuba şi Maroc până în farfuriile cu bunătăţi din Delta Dunării....
Opinii
06 mart. 2014
Nu mă refer strict la momentul dinainte de a-ţi da ultima suflare, ci la colecţia de momente care, puse cap la cap, formează ceea ce numim viaţă. De asta am şi menţionat doar 40 de lucruri, în speranţa că sunt încă undeva spre mijlocul vieţii. Încep ...
Opinii
27 feb. 2014
O poveste reală despre ultimele zboruri interne pe care le-am avut în compania companiei naţionale de transporturi aeriene.
Opinii
28 mai 2013
Câteodată o aşteptare lungă distruge emoţia lucrului ce urmează să se petreacă. Nu este cazul concertului Depeche Mode....
Opinii
17 mai 2013
Dacă credeţi că este vorba despre o biată bucată de carne tocată aruncată pe o plită încinsă, vă înşelaţi amarnic dragi Domni şi respectabile Doamne.
Opinii
10 mai 2013
De multe ori cârciumile adevărate sunt ascunse ochiului mâncătorului de rând. Sunt pentru cei ce ştiu să le caute şi mai ales pentru cei ce ştiu de ce să le caute
Opinii
15 apr. 2013
Există sau a existat un număr de cârciumi în Bucureşti al căror proprietar mi-ar fi plăcut să fiu, nu pentru că locurile de care vă voi vorbi ar fi vreo mină de aur, ci pentru că sunt o mină de amintiri şi poveşti strânse într-o viaţă.
Opinii
25 mart. 2013
România are talentul inconfundabil de a deveni celebră periodic din cauza unor subiecte ce o portretizează adeseori într-un fel de vest sălbatic al venerabilului şi uneori senilului continent.
Opinii
18 mart. 2013
În apocalipsa după Cârciumari ( 20:13) se spune – “Şi va veni o locantă la care toţi se vor mira de nemaivăzuta sa lipsă de gust.” Multe mi-au fost date să văd şi să cunosc în cele 38 de primăveri strânse în buchetul vieţii dar experienţă ca cea de ...
Opinii
12 mart. 2013
Vreo 15 ani de publicitate m-au făcut însă să înţeleg că ceea ce văd nu are nici o legătură cu ceea ce capăt în fapt.
Opinii
27 feb. 2013
Am crezut o vreme că internetul este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Între timp prietenul meu a luat-o pe căi ciudate şi nu prea ştiu cum să-l mai întorc.
Opinii
18 feb. 2013
La 43 de grade mai în sud şi multe fusuri orare mai în est de caltaboşul românesc se află inima deltei culinare asiatice numită: Singapore
Opinii
08 feb. 2013
Aud prin presă că primăria stă să mai vină cu o lege demnă de întreaga sa atenţie. Mie mi se pare o farsă. Dar din păcate prea multe farse s-au adeverit în ultima vreme.
Opinii
15 ian. 2013
Sunt lucruri pe care le uităm deşi ar trebui să ţinem de ele mai mult decât de orice altceva pentru că ele reprezintă singura definiţie pe care o avem despre noi
Opinii
24 dec. 2012
Un comitet de cercetători chinezi a anunţat că va lansa în 2013 cea mai revoluţionară pilulă de la aspirină încoace: pilula de după masă....
Opinii
21 dec. 2012
Dacă ar fi să faceţi trei liste: “tot ceea ce aveţi de făcut”, “tot ceea ce vreţi să faceţi” şi ”tot ceea ce nu ar fi trebuit să faceţi” şi dacă Moş Crăciun ar putea rezolva o singură listă din cele trei, pe care aţi alege-o?
Opinii
19 dec. 2012
Legea anti-fumat se aplică de la întâi ianuarie şi la noi. Cum ar veni, suntem europeni până la capăt, capătul mesei.
Opinii
15 dec. 2012
Nu-mi aduc aminte să fi serbat vreodată ziua natională cum se cuvine... de fapt n-am ştiut niciodată cum se cuvine dacă se cuvine.
Opinii
03 dec. 2012
Surpriza sezonului vine de pe Lipscani, şi e cu atât mai mare şi plăcuta cu cât vine dintr-un restaurant pe care-l trecusem de mult la "...şi altele".
Opinii
22 nov. 2012
fără imagine
Taverna Meze nu este chiar o bucătărie de tavernă, aşa cum îi spune numele, ci mai degrabă o bucătărie elenă superioară cu baze tradiţionale şi aspect modern.
Opinii
19 nov. 2012
fără imagine
Este vorba despre un sat la 25 de km de Sighişoara, pe numele său CRIT. Un sat de saşi timp de mai bine de 700 de ani şi părăsit de numai 20 de ani
Opinii
09 oct. 2012
Pot spune lucruri concrete despre calitatea unui restaurant din secunda unu, din momentul în care am intrat pe uşă... dar mă rog, asta poate fi de multe ori o chestiune de fler sau una subiectivă....
Opinii
18 sept. 2012
fără imagine
În marea carte albastră a cronicilor de cârciumi de la 1358 scrisă de doi cronicari anonimi, morţi în cele din urmă de inaniţie, se specifică la capitolul 45, pagina 56 paragraful doi urmatoarele: “Căutătorul de crâşmi să nu calce pragul acestor inst...
Opinii
07 sept. 2012
fără imagine
De când mă ştiu ca persoană responsabilă şi matură existenţa mea s-a desfăşurat având în imediata apropiere o cârciumă, un local, o locantă, un restaurant, ma rog un stabiliment în care mâncarea şi băutura sunt subiectul afacerii, unde orice şi orici...
Opinii
30 aug. 2012