Ştefan Vlaston

Ştefan Vlaston

Profesor
Vezi mai multe
 • acum 3 ore

  Planul secret al Coaliţiei PSD-ALDE: suspendarea preşedintelui, înlocuirea şefilor de parchete, promulgarea în rafală a legilor anti-justiţie şi de graţiere

  Cine se mai îndoia de faptul că acesta este planul secret al Coaliţiei de guvernare, a avut ieri prima dovadă concretă. Premierul Tudose a fost alungat cu o majoritate ultra-confortabilă: 60 voturi pentru, 4 contra şi 4 abţineri. Este primul pas din acest plan malefic, alcătuit cu grijă şi migală, după modelul planului lui Voiculescu din 2012, de la suspendarea preşedintelui Băsescu.

 • acum 2 zile

  „Dragnea Liviu,  pentru noi, este Ceauşescu doi“. O spun chiar lideri ai PSD. Numai că Dragnea nu pricepe

  În aceste ore, când cariera politică a lui Dragnea pare că se apropie de final, se cuvine să ne întrebăm ce anume din personalitate sa l-a condus spre acest sfârşit nefericit. Pe scurt, a înghiţit şi el confuzia care se face încă în România între „îmbârligătorii” politici şi cei cu pregătire teoretică, filosofică, care să înţeleagă sensul devenirii lumii în care trăim.

 • acum 3 zile

  Cei din opoziţie îşi scot ochii reciproc, în loc să ofere o alternativă credibilă la actuala Coaliţie, în cazul plecării guvernului Tudose

  Suntem tot mai aproape de demisia sau demiterea guvernului Tudose de către proprii colegi. Prăpastia dintre Dragnea şi Tudose este aşa de mare, încât nu mai poate fi astupată de cineva cu ceva. Tot mai mulţi lideri PSD cer întrunirea de urgenţă a CEx-ului PSD, pentru a tranşa cumva situaţia penibilă în care se află. Din păcate, opoziţia nu oferă preşedintelui Iohannis alternativă la PSD-ALDE.

 • acum 4 zile

  PSD, aproape de implozie. Evoluţii posibile. Cheia se află la Tăriceanu

  Dezolant tabloul oferit de scena politică românească zilele acestea. România nu este Belgia, să stea 18 luni fără guvern, sau Germania, sau Italia. Un exemplu. Dacă „ţopăielile” fiscal-bugetare nu dau rezultatul scontat, este necesară intervenţia rapidă a guvernului pentru a corecta ce este de corectat.

 • acum 5 zile

  Se ascute lupta de clasă. Şmecheriile lui Tudose

  Premierul Tudose a oferit, miercuri seara, spectacolul zilei. Necesare precizări, să ştim şi noi cum e condusă ţara în care trăim. Şi am aflat. Lupta se dă nu pentru binele cetăţenilor (nimic despre creşterea de 4% a salariilor nete, pe o inflaţie de 3,5%, cum e cu bugetul pe 2018 construit pe un curs de 4,5 lei/euro, cum e cu absorbţia de 5% a fondurilor europene).  Nimic din toate acestea şi multe altele.

 • acum 7 zile
 • acum 9 zile

  Prefaţă la şedinţa CEx al PSD

  Se anunţă o şedinţă tensionată în CEx al PSD, luni, 8 ianuarie. Totul pleacă de la faptul că preşedintele partidului aflat la guvernare nu este şi premier. Situaţie aproape unică în Europa. De aici a pornit scandalul legat de premierul Grindeanu, terminat aşa cum se ştie. Liviu Dragnea, ca şef al partidului câştigător în alegeri, are pretenţia să fie ascultat de toată administraţia, în frunte cu premierul.

 • acum 12 zile

  Încă o plagă a învăţământului românesc: absenţa mecanismelor de verificare, control şi sancţiune

  Este bună descentralizarea în educaţie. În felul acesta se ţine cont de diferenţele între comunităţi, uneori mari şi foarte mari, diferenţe economice, sociale, culturale, de tradiţii şi experienţă organizaţională. Dar asta nu înseamnă ca statul să rămână inert, impasibil, când profesori, directori, inspectori îşi bat joc de resursele financiare avute în gestionare.

Vezi mai multe