Ştefan Vlaston

Ştefan Vlaston

Profesor
Vezi mai multe
 • ieri
 • acum 3 zile

  Votul popular i-a  adus pe Dragnea şi camarila la putere. Preşedintele Iohannis este făcut ţap ispăşitor

  Se discută încă aprins despre rolul şi puterea preşedintelui în actuala criză politică şi economică. Inclusiv specialiştii îşi exprimă opinii pe acest subiect. Să reanalizăm posibilităţile pe care Constituţia le dă preşedintelui pentru a interveni în viaţa politică şi economică a României. De la început trebuie menţionat că într-o democraţie majoritatea parlamentară decide guverne,  politici, legi.

 • acum 4 zile
 • acum 7 zile

  Se apropie suspendarea preşedintelui Iohannis?

  Am trecut la un alt nivel în războiul preşedinte vs. Dragnea, Dăncilă, guvern.  Ieşirea din „amorţire” a preşedintelui Iohannis, declaraţiile sale publice şi solicitarea demisiei premierului Dăncilă precipită evenimentele pe scena politică. Toate semnalele apărute  indică faptul că Dragnea a decis suspendarea preşedintelui, în primul rând pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia.

 • acum 9 zile

  Furt pe faţă! 50% din şcoli n-au plătit asigurările sociale către stat, deşi le-au oprit de la profesori

  Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

 • acum 11 zile
 • acum 12 zile

  Îşi va da CCR cu firma în cap?

  Aşteptăm azi decizia CCR în privinţa sesizării conflictului juridic de natură constituţională între preşedinţie şi guvern, generată de refuzul preşedintelui Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, dna Kovesi. Că ministrul Tudorel Toader joacă politic, este clar. Rămâne să vedem dacă şi CCR s-a înregimentat politic, sau este o instituţie independentă, aşa cum prevede Constituţia.

 • acum 14 zile
Vezi mai multe