Claudia Postelnicescu

Claudia Postelnicescu

Avocat & Consultant
 • acum 3 luni

  Coaliţia pentru familie - agenda unui proiect anti-liberal, populist-naţionalist

  Evenimentele recente din Budapesta şi Moscova, unde guvernul Viktor Orban îl demonizează pe George Soros, conform unui model folosit cu succes şi de PSD în campania electorală pentru alegerile parlamentare, ne arată un pattern, un tipar similar după care noii populişti acţionează în Europa de Est, către destinaţia firească a unui model putinist desăvârşit.

 • acum 4 luni

  Curtea Constituţională şi Decizia nr. 68/2017 – lanterna şi fumigenele

  Motivarea CCR a declanşat o avalanşă de opinii mai mult sau mai puţin argumentate, îndeosebi din partea celor fără studii juridice, care acuză vehement CCR de pactizarea cu PSD. Argumentele lor sunt, deseori, o serie de supoziţii şi interpretări strident subiective ale unor presupuse intenţii ale unor judecători CCR sau ale legăturilor acestora de rudenie, sau altfel de conexiuni, cu PSD.

 • acum 5 luni

  Dezmeticirea. Câteva clarificări juridice pe tema Ordonanţelor 13 şi 14

  În ultimele săptămâni s-au vehiculat multe teorii juridice şi para-juridice pe tema recentelor ordonanţe de urgenţă ale guvernului Grindeanu, de acum nefasta OUG nr. 13/2017 care conţinea anumite prevederi deloc subtil dedicate unei anumite categorii de inculpaţi, ceea ce a generat o imensă revoltă publică, cu proteste în majoritatea oraşelor mari.

 • acum 10 luni
 • acum 12 luni

  Demagogie şi ideologie

  A circulat zilele trecute o dezbatere interesantă pe media socială: oamenii se întrebau cum poate un partid, o asociaţie oarecare de oameni care fac ceva împreună, să afirme că nu au nicio ideologie, adică un set de valori şi idei călăuzitoare de la care se revendică şi pe care îl folosesc ca grilă pentru poziţionarea pe orice domeniu important al vieţii, de la religie la comunitate, familie sau individ.  .

 • acum 1 an

  Legile electorale vs. „spiritul civic abuziv“. De ce alegerile primarilor în două tururi de scrutin şi numărul de semnături contează

  În luna decembrie 2015, pe o zi cu lapoviţă şi ninsoare, jurnalistul Liviu Avram mă sună şi îmi solicită o întâlnire. Ne vedem la o cafea şi îmi spune despre un plan îndrăzneţ: să depună o pseudocandidatură în alegerile locale pentru primar, apoi să conteste Legea nr. 115/2015 cu privire la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale privind condiţionalitatea numărului de semnături pentru

 • acum 1 an

  SRI şi justiţia. Decizia CCR nr. 51 din 16.02.2016 şi resetarea unei paradigme

  Se discută disproporţionat de mult despre SRI, Securitate şi servicii secrete, rolul lor în înfăptuirea justiţiei, în instrumentarea dosarelor penale, ca fiind un „câmp tactic”, despre ofiţeri acoperiţi în justiţie etc. şi rareori cu argumente raţionale, obiective, clare, ci mai degrabă cu emoţii, conspiraţii, scenarii sofisticate şi precizări de surse anonime „din sistem” sau jurişti anonimi consultaţi în dreapta sau stânga.

 • acum 1 an

  Cum a detonat ANAF o bombă

  Dincolo de aspectele juridice, ceea ce contează cu adevărat în scandalul ANAF vs. ANTENA 3 este următorul lucru: într-o înlănţuire halucinantă de gafe, evenimente şi declaraţii s-a produs marea separare a apelor dintre cetăţenii activi politic (în sensul implicării în viaţa şi treburile cetăţii, îi excludem aici pe pasivi, negativişti şi relativişti) şi politicienii actuali, toţi, fără excepţie.

Vezi mai multe