Ciolacu: MCV va fi ridicat pentru România! Demararea procedurilor înseamnă că suntem aproape de aderarea la Schengen

0
Publicat:

Președintele PSD susține că MCV va fi ridicat pentru România. Potrivit lui Ciolacu, vestea vine chiar de la Comisia Europeană care susține că „actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene”.

Ciolacu anunță ridicarea MCV pentru România FOTO: Facebook
Ciolacu anunță ridicarea MCV pentru România FOTO: Facebook

Ciolacu a precizat că demararea procedurilor pentru ridicarea MCV demonstrează că România este aproape de aderarea la Schengen. Șeful social-democraților a menționat că ridicarea MCV „este al doilea și cel mai mare obiectiv pentru România”.

„Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV va fi ridicat pentru România! Este o veste extraordinară care vine astăzi de la Comisia Europeană și confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene. Demararea procedurilor pentru ridicarea MCV înseamnă că suntem și mai aproape de aderarea la Schengen. Acesta este al doilea și cel mai mare obiectiv pentru România”, susține Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu susține că prin formarea coaliției de guvernare s-a reușit aducerea la bun sfârșit a mai multor obiective care stagnau. Președintele PSD a subliniat că formarea coaliției „a fost cea mai bună decizie pentru România și pentru români”.

În pofida unor trompete politice care n-au știut decât să arunce cu noroi în permanență și să submineze interesele noastre ca stat, am demonstrat că ideea de a forma o mare coaliție de guvernare pentru a duce la bun sfârșit toate aceste lucruri care trenau de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România și pentru români”, a adăugat șeful PSD.

Colegiul Comisarilor a discutat raportul MCV pentru România

Eurodeputatul Victor Negrescu susține că raportul MCV pentru România va fi discutat astăzi de Colegiul Comisarilor, iar primele date sunt că analiza preliminară este una pozitivă.

 „Colegiul Comisarilor va discuta astăzi despre raportul MCV. Se pare că va fi prezentată o analiză preliminară cu recomandări pozitive. Din informațiile pe care le am în acest moment, se vorbește chiar de posibilitatea de a trece de la MCV la mecanismul comun european privind justiția și statul de drept. Vom vedea concluziile finale. Acest raport pozitiv al Comisiei Europene poate ajuta mult România în procesul de aderare la spațiul Schengen”, a precizat Victor Negrescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite