Un student care citea despre terorism în metrou a alertat poliţiştii din Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un student care citea despre terorism în metrou a alertat poliţiştii din Copenhaga FOTO Arhivă
Un student care citea despre terorism în metrou a alertat poliţiştii din Copenhaga FOTO Arhivă

Un student de origine turcă a reuşit să devină cel mai căutat om din Copenhaga, după ce o femeie care călătorea în metrou l-a văzut pe acesta agitat şi citind o carte despre terorism, relatează The Copenhagen Post.

Tânărul, pe nume Alişer Ceran, era vizibil stresat din cauza unui examen pe care trebuia să-l susţină vineri dimineaţă. Pe lângă acest lucru, el avea, în metrou, şi o valiză neagră.

O călătoare din metrou a observat că tânărul este mult prea neliniştit, iar când a sesizat că citeşte şi un volum despre terorism, a decis să alerteze poliţia daneză.

În doar câteva minute, staţia de metrou la care femeia a raportat că suspectul a coborât s-a umplut de poliţişti, aceştia începând să-l caute pe tânăr, însă fără succes. La un moment dat, oamenii legii au aflat de existenţa unei valize abandonate în apropierea Galeriei de artă Charlottenborg, dar într-un final şi aceasta s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

În tot acest timp, studentul Alişer s-a aflat într-o sală de curs, dând examen la Limba Engleză. Când a terminat, familia sa l-a informat cu privire la alerta de securitate din oras, iar Alişer a contactat personal poliţia pentru a le spune ce s-a întâmplat şi unde se află.

Alişer Ceran şi-a cerut scuze femeii pentru că a speriat-o şi a precizat că manualul pe care îl citea despre terorism face parte din biografia necesară pentru examen.

„Bineînţeles că nu orice tânăr agitat declanşează o operaţiune a poliţiei, însă este important să investigăm şi asemenea lucruri. În ziua de astăzi, este necesar să fim prevăzători. Nu consider că am exagerat”, a spus poliţistul danez Mogens Lauridsen, potrivit sursei citate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite