Sfârşitul lumii vine la început de weekend, pe 29 iulie: argumentele aduse de adepţii noii Apocalipse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşit de săptămână, adică vineri, 29 iulie, vine sfârşitul lumii, conform unei noi teorii a conspiraţiei. Adepţii teoriei consideră că aceasta este ziua în care se vor inversa polii magnetici ai Terrei şi va avea loc a doua venire a lui Hristos pe Pământ.

O nouă Apocalipsă este anunţată pentru vineri, 29 iulie, iar site-ul american End Times Prophecies a postat deja pe internet un videoclip produs de Armageddon News în care se susţine această teorie bazată pe mai multe citate din Noul Testament, dar şi pe avertismentele unor oameni de ştiinţă despre o apropiată inversare a polilor magnetici ai Pământului, despre care se spune că va atrage o serie de fenomene distrugătoare.

„Vor fi cutremure devastatoare, iar Luna va fi complet roşie“, avertizează fanii noii Apocalipse, citaţi de publicaţia „Daily Mirror”. Aceştia nu sunt impresionaţi de faptul că alte previziuni apocaliptice anunţate pentru acest an nu s-au adeverit. Printre acestea se numără asteroidul care trebuia să nimicească Pământul în luna mai şi Anticristul întruchipat în persoana preşedintelui american Barack Obama, din luna iunie. 

Apocalipsa de pe 29 iulie este rezultatul unor versete biblice, corelate cu posibila inversare a polilor magnetici, despre care se vorbeşte ca fiind iminentă de câţiva ani.

”Apoi am văzut când a rupt al şaselea sigiliu: şi a fost un mare cutremur de pământ, soarele s-a făcut negru ca pânza de sac din păr, luna s-a făcut toată ca sângele şi stelele cerului au căzut pe pământ, ca atunci când smochinul scuturat de un vânt puternic lasă să-i cadă smochinele necoapte. Şi cerul s-a îndepărtat ca o carte făcută sul; şi fiecare munte şi insulă au fost mutate din locurile lor”, se arată în capitolul Revelaţia 6:12, care este invocat de adepţii Apocalipsei de vineri. 

Conform oamenilor de ştiinţă, ultima inversare a polilor magnetici s-a produs în urmă cu aproximativ 786.000 de ani, iar câmpul magnetic a fost instabil timp de aproximativ 6.000 de ani, înainte de inversare.

Cel mai probabil, adepţii teoriei conspiraţiei au luat în calcul şi analiza realizată în urmă cu câţiva ani de Agenţia Spaţială Europeană, pe baza datelor adunate de sistemul de sateliţi Swarm, confom căreia câmpul magnetic al Pământului se află în stadiul de slăbire. În cadrul cercetării se arăta şi că acest câmp magnetic îşi pierde din intensitate de zece ori mai rapid decât se credea iniţial, arată publicaţia online „Live Science”. Teoretic, în cazul în care ar avea loc acest fenomen, Pământul ar putea fi expus unor niveluri periculoase de radiaţii solare şi cosmice care ar putea să pună în pericol viaţa oamenilor, dar nu există nicio dovadă că un astfel de scenariu ar putea să se producă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite