Pui de delfin ucis de turiştii care doreau să-şi facă poze cu el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pui de delfin a murit pe o plajă din Spania după ce sute de turişti l-au folosit pentru a-şi face poze cu el, în loc să-l ajute să înoate înapoi la mama lui, în apele adânci ale mării.

Mai multe fotografii făcute publice de un grup ecologist, Equinac, arată mai mulţi adulţi şi copii înconjurând puiul de delfin, aflat încă în faza de alăptare. 

Membrii grupului ecologist au criticat în termeni duri comportamentul celor aflaţi pe plajă.

Încă o dată trebuie să notăm faptul că fiinţa umană este cea mai iraţională specie care există”, au scris aceştia într-o postare pe Facebook.

„Mulţi oameni se dovedesc a fi incapabili de empatie faţă de o altă fiinţă, terifiată, înfometată şi fără mama sa, pentru că mulţi dintre voi, în egoismul vostru, nu vreţi decât să faceţi o poză şi să atingeţi un animal, chiar dacă acesta se află în suferinţă”, sună concluzia dură a ecologiştilor spanioli.

Cel mai probabil, puiul de delfin a rămas izolat de mama sa în apele puţin adânci unde a fost observat de turiştii aflaţi pe plajă. Însă, până să moară a fost dus pe plajă şi pasat între sutele de turişti, dornici să-şi facă o poză cu acest animal.

„Este oare nevoie ca noi, poliţia sau salvamarii să vă învăţăm ce este bunul simţ?”, au adăugat cei de la Equinac în mesajul postat pe Facebook.

„Delfinii nu sunt peşti, sunt mamifere, respiră aer atmosferic, sunt supuse stresului, sunt foarte sensibile. A le lua în mână sau a le imobiliza pentru a face fotografii le poate provoca un şoc, care accelerează progresiv un stop cardiorespirator, ceea ce s-a întâmplat în cazul de faţă”, au explicat membrii organizaţiei de mediu.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite