O bătrână singură din Serbia a moştenit o avere, dar a decis să o doneze. Femeia spune că are nevoie doar de pâine, apă şi lemne de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână din Serbia care trăieşte izolată de societate a moştenit peste o jumătate de milion de euro după moartea soţului ei, dar a decis să doneze toţi banii.

Marija Zlatic are 86 de ani şi trăieşte într-o colibă de chirpici într-o zonă muntoasă din estul Serbiei. Femeia a aflat în urmă cu cinci ani că soţul ei, de care se separase şi care trăia în Australia, a decedat. Ea l-a rugat pe un vecin să afle mai multe informaţii, însă abia anul trecut a descoperit că a moştenit o avere impresionantă.

Bătrâna a decis să doneze toţi banii comunităţii care are grijă de ea.

„Nu am neovoie de banii mei. Este suficient pentru mine să am pâine, apă şi lemne cu care să mă încălzesc iarna”, a declarat ea unui site local, citat de BBC.

„Unde voi merge în curând nu voi avea nevoie de bani, aşa că i-am donat. Ei au mai multă nevoie decât mine”, a continuat bătrâna.

Marija şi soţul ei, Momcilo, s-au mutat în vestul Australiei în 1956. El a fost tâmplar într-o fabrică, iar ea menajeră. Marija s-a întors în Serbia după 18 luni, pentru a avea grijă de mama ei bolnavă. Femeia nu s-a mai întors niciodată în Australia după moartea mamei sale, însă a comunicat cu soţul ei prin scrisori. Momcilo spunea că se va întoarce în Serbia când se va pensiona.

Zvonurile care circulau în Serbia spuneau că bărbatul deţinea ferme de vite, însă soţia lui nu le-a crezut. În 2011, la urechile femeii au ajuns zvonuri privind moartea soţului ei.

Ea a rugat un vecin să afle mai multe informaţii, însă acesta spune că nu a reuşit să obţină nimic de la ambasada australiană în Belgrad sau de la cea sârbă în Sidney.

Decesul a fost confirmat prin intermediul unor avocaţi australieni, iar după patru ani, femeia a putut să intre în posesia averii sale, de aproximativ 609.000 euro. Fermele soţului răposat valorau de aproape trei ori mai mult, însă cea mai mare parte a banilor s-au dus pe taxe. 

Vecinul care a ajutat-o spune că femeia i-a promis 30% din sumă. El spune, însă, că ceilalţi membri ai comunităţii, care vor beneficia de pe urma moştenirii ei, nu o ajută mereu aşa cum ar trebui. 

Ea spune, în schimb, că vecinii continuă să o viziteze şi să îi taie lemnele, dar câinii rămân cei mai buni prieteni ai ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite