Miss Bim-Bim, anulat: guvernul din Burkina Faso a interzis un concurs de frumuseţe pentru femeile cu posteriorul mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Burkina Faso au decis să interzică un concurs anual de frumuseţe pentru femeile cu cele mai mari posterioare din ţară, denumit „Miss Bim-Bim”, sub pretextul că asemenea evenimente sunt sexiste, relatează „The Guardian”.

Evenimentul, programat pentru weekend-ul precedent, a stârnit critici vehemente în mediul online după ce un poster prezenta două femei cu posterioare exagerat de mari.

„Scopul nostru este să facem tot ce putem pentru a evita vătamrea imaginii femeilor” a declarat ministra femeilor din ţara africană, Laure Zongo, adăugând că reacţiile negative din mediul online au convins-o să anuleze evenimentul.

Organizatorul concursului, Hamado Doambahe, a declarat că evenimentul are scopul de a promova o „imagine corporală mai pozitivă” pentru femeile africane şi de a încuraja designerii de modă să utilizeze modele şi costume africane.

Concursuri de acest tip au loc şi în alte ţări vest-africane, spre consternarea organizaţiilor ce militează pentru drepturile femeilor, care deplâng accentul pus pe judecarea formelor feminine de către bărbaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite