Inventatorul misterios al monedei virtuale Bitcoin a devenit unul dintre cei mai bogaţi 50 de oameni ai lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, Bitcoin a fost aproape de a atinge pragul de 20.000 de dolari, atingând maximul de 19.771 dolari duminică. La acest preţ, misteriosul creator al acestei monede, Satoshi Nakamoto, ar avea o avere de 19,4 miliarde de dolari, ceea ce l-ar plasa pe locul 44 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni ai planetei.

Averea acestui personaj misterios ar proveni din cei 980.000 de bitcoini pe care el, sau ea, i-ar deţine. Cel mai probabil, această sumă/ cantitate uriaşă de monede virtuale a fost obţinută prin minarea acesteia în perioada de început a lansării ei. Aceste fonduri au rămas neatinse în toţi aceşti 9 ani de la lansarea bitcoin.

În aceste condiţii, inventatorul s-ar situa imediat după Stefan Persson - 19,6 miliarde (fiul fondatorului H&M Erling Persson), Lauren Powell Jobs (văduva lui Steve Jobs) şi Paul Allen (co-fondatorul Microsoft), ambii cu câte 20 de miliarde.

În luna octombrie, Satoshi Nakamoto ocupa locul 247 în clasamentul Forbes, cu o avere estimată de 5,9 miliarde de dolari. În acel moment valoarea bitcoin atingea nivelul record de 6,000 de dolari, aproape 30% din valoarea actuală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite