Drama unei femei din SUA: a aflat că este însărcinată şi că are cancer la o zi diferenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michelle, împreună cu unul dintre copiii pe care îi are din căsniciile anterioare FOTO Facebook
Michelle, împreună cu unul dintre copiii pe care îi are din căsniciile anterioare FOTO Facebook

Michelle, o femeie din Ohio, a fost foarte fericită când a aflat că va fi din nou mămică. Bucuria ei a fost însă de scurtă durată, pentru că în ziua următoare a primit vestea că suferă de cancer de sân. Acum, ea luptă pentru două vieţi.

„Ori de câte ori mă întristez, mă gândesc la sarcină... îmi dă un motiv să fiu puternică, căci trebuie să lupt pentru două vieţi", a povestit Michelle Lang-Schock (41 de ani), din oraşul Wadsworth, Ohio, jurnaliştilor de la cotidianul Ohio.com. în această vară, ea a descoperit un ondul la unul dintre sâni şi a mers la medic pentru o mamografie, mai ales că avea cazuri de cancer de sân în familie.

Cu o zi înainte să meargă la medic pentru interpretarea investigaţiei, Michelle a decis să facă un test de sarcină, pentru că se simţea tot mai obosită şi avea probleme de memorie. Rezultatul a fost pozitiv. A doua zi, medicul i-a spus că nodulul pe care îl avea era doar o formaţiune de ţesut gras, inofensivă, dar a văzut pe mamografie o problemă la celălalt sân. După o ecografie şi o biopsie, a aflat că celulele canceroase s-au extins şi la unul dintre nodulii limfatici, motiv pentru care nu ar fi trebuit să întârzie nicio clipă începerea tratamentului.

Va face chimioterapie

Împreună cu soţul ei, Harry (52 de ani), Michelle a decis să se trateze, dar fără a renunţa la bebeluşul din pântece. Luna trecută, a suferit o mastectomie (extirpare a sânului), după ce a fost asigurată că procedura de două ore nu pune în pericol viaţa bebeluşului atâta vreme cât primeşte în permanenţă oxigen. Săptămâna viitoare, femeia va începe prima cură de chimioterapie, după ce medicii i-au spus că tratamentul implică riscuri foarte mici pentru dezvoltarea fătului.

„Majoritatea terapiilor antitumorale nu afectează seminficativ creşterea fătului. Întotdeauna trebuie să cântăreşti beneficiile pentru mamă şi riscurile pentru făt. Tratezi doi pacienţi, nu doar unul. Este logic că dacă gravidei i se întâmplă ceva rău, bebeluşul va avea de suferit", a explicat dr. John W Stewart Jr., obstetricianul femeii. În cei 20 de ani de carieră, el a tratat mai multe paciente diagnosticate cu cancer. Chirurgii au descoperit, în timpul operaţiei, că tumoarea era mai mare decât a apreciat iniţial. Din fericire, Michelle nu are nevoie şi de radioterapie. Ea are cinci copii din căsniciile anterioare, iar cel pe care îl aşteaptă acum este primul împreună cu Harry. Acesta este foarte încântat că va avea un copil, dar i-a mărturisit lui Michelle că „dacă se pune problema să te pierd pentru a-l salva, te vreau pe tine".

Cancerul de sân este diagnosticat rar la gravide. Numărul de cazuri variază de la 1 la 1.000 de sarcini până la 1 la 10.000 de sarcini, potrivit Societăţii Americane de Oncologie. 
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite