Cimitirul piraţilor, un loc unic în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Flickr/Antony Stanley
FOTO Flickr/Antony Stanley

Pe mica insulă Sante-Marie, la aproape 7 kilometri de coasta estică a Madagascarului, odihnesc oasele piraţilor care au terorizat mările şi oceanele în timpul secolelor al XVII-lea şi al XVIII-lea.

Pentru 100 de ani, insula Sainte-Marie a fost cămin pentru aproximativ 1000 de piraţi. O hartă ce datează din 1733, care a fost descoperită recent, face referire la aceasta ca ”Insula piraţilor”, conform Atlas Obscura. 

Situată în apropierea rutelor de comerţ ale Indiilor de Est, numeroasele golfuri şi intrânduri ale insulei tropicale au făcut-o perfectă pentru a ascunde corăbii.

Piraţi din toate colţurile lumii locuiau în colibe de lemn, împodibite cu steaguri care arătau din echipa cărui căpitan faceau parte. Era paradisul lor.

Când un pirat murea, era îngropat într-un cimitir umbrit de palmieri, situat pe un vârf de deal. Astăzi, au mai rămas doar 30 de pietre de mormânt, pe unele dintre ele fiind sculptate capete de mort sau oase încrucişate, simboluri internaţionale ale piraţilor.

Legenda spune că binecunoscutul William Kidd este îngropat într-un mormânt mare, negru, stând în poziţie verticală, drept pedeapsă pentru faptele sale diabolice. De fapt, acesta a fost înmormântat în Anglia, însă corabia sa legendară, Adventure Galley (redescoperită în anul 2000), a fost ancorată în apropierea insulei şi se spune că prada furată se află undeva în apele din jur. 

Mulţi exploratori cu spirit de aventură sunt atraşi si astăzi de ideea că nenumărate comori se pot afla îngropate în apele din apropierea insulei.

La sfârsitul anilor 1700, francezii au confiscat insula şi în 1960 aceasta a fost returnată Madagascarului. Astăzi, insula Sainte-Marie este o importantă atracţie turistică şi cimitirul este deschis vizitării.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite