Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii am auzit de teoriile conspiraţiei din spatele aselenizării sau a uciderii preşedintelui american John F. Kennedy. Sunt foarte multe interpretări ale unor evenimente importande, dar cunoaşteţi şi cele mai bizare teorii ale conspiraţiei?

Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei – Zăpada otrăvitoare

În ianuarie 2014, a nins în sudul Statelor Unite, un fenomen neobişnuit pentru această zonă. Internauţii s-au grăbit să afirme că zăpada nu era una normală şi au invadat internetul cu întrebări. Zăpada cu pricina, susţineau localnicii, nu se topea cum ar fi trebuit şi a apărut o serie de clipuri în care oamenii formau bulgări de zăpadă cărora le dădeau foc, fără ca bulgării să se topească. Ba mai mult aceştia căpătau o culoarea neagră şi emiteau un miros urât. 

Adepţii teoriilor conspiraţioniste au profitat de bizarul fenomen şi au vehiculat faptul că ar fi avut loc un atac chimic sau un rezultat al unor experimente. Mai exact, aceştia au spus că Guvernul învaţă cum să controleze vremea testând zăpada pe propria populaţie. 

În cele din urmă meteorologii au elucidat misterul spunând că prin aplicarea flăcării direct pe bulgărul de zăpadă, acesta se evapora în loc să se transforme în apă, iar culoarea neagră era, de fapt,  funingine.

Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei – Barack Obama, călător spaţial

Conform teoriilor lui Andrew Basaigo şi William Stillings, există multe lucruri neştiute din perioadă studenţiei lui Barack Obama. Aceştia susţin că ei şi preşedintele Statelor Unite erau „crononauţ“  în slujba DARPA în timpul studenţiei. Misiunea lor era să facă salturi secrete către Marte. Cei doi susţin că au călătorit în câteva rânduri pe Marte alături de Obama şi că CIA şi Casa Albă au avut grijă să nu se afle nimic despre acest aspect al vieţii preşedintelui american. Programul spaţial ar fi avut scopul să apere Pământul de o eventuală invazie a marţienilor care ar vrea să ne cucerească planetă şi să transforme oamenii în sclavii civilizaţiei lor.

Bineînţeles, Casa Albă a negat faptul că Barack Obama ar fi făcut parte dintr-un astfel de program sau că ar fi călătorit vreodată pe Marte.

Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei – Institutul CERN invocă un zeu egiptean

CERN este un loc în care se fac experimente pe care puţini oameni chiar le înţeleg în totalitate. Profitând de această lipsă generală de informaţie, adepţii teoriilor conspiraţioniste au lansat ideea că oamenii de ştiinţă de la CERN nu încearcă să dezlege misterele atomilor şi ale energiei, ci că se străduiesc să deschidă o poartă prin care Osiris, zeul egiptean al morţii, să vină pe Pământ.

Conform mitologiei egiptene, Osiris, o creatură cu piele verde, îmbrăcată ca un faraon, este printre cei mai puternici zei egipteni, doar Ra, tatăl său, fiindu-i superior. După ce a fost ucis de Set, Osiris a fost condamnat să trăască şi să conducă din „lumea de dedesubt”, iar CERN încearcă să schimbe asta. 

Mai exact, toate experimentele fizice, cu atomi şi energie, sunt doar de faţadă, iar ceea ce oamenii de ştiinţă încearcă să facă de fapt, este să creeze o gaură de vierme care să facă legătura între lumea noastră şi regatul lui Osiris. 

Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei – Luna nu există

Există un grup de oameni care sunt convinşi că Luna nu există, iar ceea ce vedem pe cer este o înşelătorie. Aceştia nu ştiu exact dacă Luna este o proiecţie sau doar un balon imens, dar sunt siguri că este o farsă. Luna este atât de înrădăcinată în cultura noastră, încât oamenilor nu le trece prin cap că totul ar fi doar o farsă. 

De asemenea, aceştia nu ştiu nici cine ar sta în spatele farsei, dar sugerează că ar fi vorba de masoni şi de Illuminati, iar toţi cei care susţin că Luna există şi că au păşit pe ea, cum ar fi astronomii şi astronauţii, sunt, la rândul lor, implicaţi în această conspiraţie. Scopul acestora ar fi primirea unor sume uriaşe de bani din partea guvernelor, bani pe care îi justifică prin programele spaţiale, când de fapt banii ar fi folosiţi pentru a duce la bun sfârşit noua ordine mondială.

Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei – Naziştii se regrupează în Antarctica

Conform acestei teorii, naziştii au descoperit sub Antarctica o serie de tuneluri care fac din spaţiul din subteran un loc foarte plăcut în care se poate trăi. În anumite versiuni ale acestei teorii se vorbeşte şi de existenţa unor tehnologii extraterestre pe care forţele lui Hitler le-au cucerit când au găsit acest loc. De aici, se nasc alte două teorii. Fie naziştii se regrupează aici pentru a încerca o nouă cucerire a lumii, fie au plecat cu extratereştrii, încercând să pună bazele unei rase naziste extraterestre. 

Cele mai bizare teorii ale conspiraţiei - Pisicile sunt spioni ai extratereştrilor

Există o torie pornită în Statele Unite conform căreia pisicile ar fi spioni extratereştri care raportează către nava-mamă. Această idee îşi are rădăcinile în mitologia Egiptului Antic, unde erau privite ca daruri primite din partea zeilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite