Cea mai bătrână femeie din lume provine din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O japoneză în vârstă de 114 ani, fiica unui confecţionar de kimonouri, a fost desemnată oficial miercuri cea mai bătrână femeie din lume. În momentul în care i-a fost înmânat certificatul de la Cartea Recordurilor, Misao Okawa a declarat că este foarte fericită să primească această recunoaştere.

Japoneza s-a născut pe 5 martie 1898 şi va împlini 115 ani săptămâna viitoare, potrivit institutului de gerontologie, cel care verifică informaţiile despre vârstă pentru Guiness World Records.

Întrebată care este secretul longevităţii, bătrâna a spus că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră.

În prezent, Okawa trăieşte într-un azil de bătrâni din Osaka şi mănâncă orice îi place.

Okawa s-a căsătorit în 1919 şi a avut trei copii: două fete şi un băiat. Acum, femeia se poate lăuda cu patru nepoţi şi şase strănepoţi.

Fiul în vârstă de 90 de ani al bătrânei a declarat că a moştenit unele gene de la cea care i-a dat viaţă, dar se îndoieşte că va putea să-i egaleze longetivitatea.

În Japonia trăiesc cei mai mulţi centenari din lume, peste 51.000, iar aproximativ 87% din aceştia sunt femei. Cel mai bătrân om din lume, recunoscut de Guinness, Jiroemon Kimura (115 ani), trăieşte tot în Japonia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite