Câinii sunt pentru albi, nu pentru negri, spune preşedintele sud-african

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele sud-african Jacob Zuma a declarat că deţinerea unui câine ca animal de companie nu este un obicei specific africanilor, iar cei care îşi cumpără unul, îl scot la plimbare şi îl duc la veterinar nu fac decât să copieze „cultura albilor“.

Liderul în vârstă de 70 de ani a vorbit pentru prima dată în public de când a fost reales preşedinte al Congresului Naţional African. El a spus despre oamenii care îşi iubesc câinii mai mult decât semenii că „dau dovadă de lipsă de umanitate“, scrie „The Telegraph“.  

Reacţiile la declaraţia lui Zuma nu au întârziat să apară, câţiva utilizatori sud-africani de pe Twitter postând poze alături de căţeii lor.

Un purtător de cuvânt al Societăţii pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (SPCA) din Africa de Sud a declarat că şi oamenii au de câştigat de pe urma îngrijirii unui animal. „Nu putem avea compasiune faţă de animale, dacă nu avem compasiune faţă de copii şi de bătrâni“, a susţinut el.

Reprezentanţii preşedintelui au spus că mesajul discursului a reprezentat o „nevoie de a decoloniza gândirea africană după eliberare. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să iubim şi să îngrijim animalele. Mesajul a subliniat faptul că nu trebuie să punem dragostea pentru animale mai presus de cea pentru oameni“.

„Sud-africanii ar trebui să înceteze adoptarea altor culturi. Chiar dacă aplici tot felul de loţiuni şi-ţi îndrepţi părul, nu vei fi niciodată un alb“, a spus Zuma.

Preşedintele care aparţine comunităţii zulu şi care aderă la practici tradiţionale precum poligamia, a declarat într-un interviu anterior că „nu este corect pentru femei să fie singure“.

În noiembrie, el a aprobat instanţele tradiţionale din Africa de Sud, spunând că problemele ar trebui rezolvate „într-un mod african, nu precum cel al omului alb“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite