VIDEO Ungurii au intrat în panică înaintea meciului cu România. Avertismentul lansat de un titular dovedeşte că maghiarilor le e frică de noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dzsudzsak (numărul 7) e vedeta Ungariei şi elevul lui Dan Petrescu la Dinamo Moscova
Dzsudzsak (numărul 7) e vedeta Ungariei şi elevul lui Dan Petrescu la Dinamo Moscova

Mai sunt 43 de zile până la confruntarea de la Budapesta (22 martie), din preliminariile Mondialului din 2014, iar ungurii simt presiunea din ce în ce mai mult.

Dacă Victor Piţurcă şi-a dus elevii în Spania, la Malaga, pentru a pregăti „dubla“ cu Ungaria (22 martie) şi cu Olanda (26 martie), în schimb, selecţionerul maghiar, Sandor Egervari, a ales Turcia pentru a face ultimele „retuşuri“ înaintea confruntării cu România.

La Belek, Ungaria a terminat la egalitate, 1-1, testul cu Belarus. Prima concluzie e, de fapt, o confirmare a ceea ce a spus Ladislau Boloni, într-un interviu pentru „Adevărul“: „Dacă ungurii pretind că naţionala lor de acum e cea mai bună din ultimii 20 de ani, e pentru că, în ultimii zece ani, n-a existat nimic. România are prima şansă în faţa Ungariei din toate punctele de vedere“.

VEZI REZUMATUL MECIULUI UNGARIA - BELARUS

În testul cu Belarus, Ungaria a arătat ca o echipă care munceşte mult, care nu păcăleşte fotbalul, dar care nici nu te poate surprinde, având în vedere că are doar doi jucători de clasă mondială: Dzsudzsak (Dinamo Moscova) şi Hajnal (Stuttgart). La ei s-ar adăuga şi vârful lui Mainz, Adam Szalai, care a bifat 11 goluri în 19 apariţii în Bundesliga, în acest sezon. Miercuri seară însă, Szalai a fost lăsat în afara lotului, din cauza unei accidentări la degetul piciorului. Aproape sigur, masivul vârf de 1,93 de metri se va reface până la confruntarea cu România.

Ce spune presa din Ungaria?

Ziarul „Nemzeti Sport“ a concluzionat că jocul cu Belarus „a arătat o echipă a Ungariei care a convins în prima repriză, când a şi marcat, dar care a avut o cădere după pauză. Dzsudzsak şi Bode, intrat în partea secundă, au fost remarcaţii meciului“.

Avertismentul lui Pinter

La finalul amicalului de la Belek, Adam Pinter, coleg cu Săpunaru la Real Zaragoza, a vorbit despre situaţia Ungariei. „A fost un meci în care am vrut să ne reparăm punctele slabe ca să pregătim jocul cu România. Am încercat un pressing agresiv, o apărare avansată, în încercarea de a recupera cât mai multe mingi. Uneori ne-a ieşit, alteori nu. Oricum, e clar că trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o cu Belarus, dacă vrem să învingem România la Budapesta“, a spus mijlocaşul de 24 de ani.

Cum a arătat Ungaria

Bogdan – Vanczak, Meszaros (Bode 65), Korcsmar, Kadar – Koman (Koltai 46), Pinter, Hajnal, Dzsudzsak – Szabics (Gyurcso 65), Rudolf (Elek 46)

Prima repriză ne-a arătat că putem juca în viteză şi că putem marca. Am dezvoltat bine jocul pe flancuri. Acest meci ne-a învăţat lucruri noi, care ne vor fi de folos în viitor. Sandor Egervari selecţioner Ungaria  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite