VIDEO: Fotbalul a făcut infarct! POVESTEA DRAMATICĂ a lui Morosini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au încercat să-l salveze  pe  Morosini, dar în zadar
Medicii au încercat să-l salveze pe Morosini, dar în zadar

Moartea mjilocaşului de 25 de ani al celor de la Livorno, Piermario Morosini, a anulat toate partidele din weekend. Mai mult, povestea tristă a jucătorului rămas orfan la 17 ani a zguduit Peninsula.

Programul din ce în ce mai încărcat şi ritmul de-a dreptul nebunesc transformă, treptat, sportul-rege în sportul morţii! La mai puţin de o lună după ce fotbalistul lui Bolton, Fabrice Muamba, a scăpat ca prin minune după un stop cardiac suferit pe teren, sâmbătă, inima unui alt jucător a cedat. De această dată, incidentul s-a petrecut la un meci din Serie B, în Italia, şi a avut urmări tragice.

Ce s-a întâmplat pe teren?

În minutul 31 al jocului Pescara - Livorno, la scorul de 0-2, Piermario Morosini, mijlocaşul de 25 de ani al oaspeţilor, s-a prăbuşit pe teren, fără să fie atins de nimeni. Într-o prima fază, a încercat să se ridice, dar a căzut din nou. De această dată, definitiv.

Medicul celor de la Pescara a alergat spre Morosini, fără să mai aştepte permisiunea arbitrului. „I-am făcut masaj cardiac şi am simţit că îşi revine", a povestit Claudio D'Arcangelo. Morosini nu şi-a revenit însă, deşi era conştient şi se zbătea, atunci când a fost pus pe targă.

Ambulanţa, blocată de maşina poliţiei

Ca nenorocirea să fie completă, intrarea ambulanţei pe teren a fost intârziată de o maşină a poliţiei care bloca drumul! Cum poliţiştii nu erau în preajmă, a fost nevoie ca geamul maşinii să fie spart, iar oamenii să mute vehiculul cu forţa! Operaţiunea a durat aproximativ cinci minute. „Chiar dacă ambulanţa ar  fi ajuns mai devreme, tot nu se schimba nimic. Inima jucătorului s-a oprit şi n-a mai pornit. Am încercat o oră să-l resuscităm, dar n-am reuşit", a declarat, ulterior, Leonardo Paloscia, medic cardiolog.  Potrivit doctorilor, Morosini a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

A avut o viaţă amară

Presa italiană a dezvăluit amănunte triste din viaţa mijlocaşului lui Livorno. La doar 15 ani, Piermario şi-a pierdut mama, iar doi ani mai târziu a devenit orfan, după ce şi tatăl său a decedat. Necazurile sale nu s-au terminat aici. Fratele său infirm s-a sinucis, iar Piermario a rămas să aibă grijă de sora sa, de asemenea, o persoană cu dizabilităţi.

„Ştiu că visul părinţilor mei era să ajung fotbalist. De aceea, atunci când intru pe teren, vreau să fac totul pentru a reuşi", a declarat, la un moment dat, Morosini într-un interviu.

Di Natale a preluat custodia surorii sale Piermario Morosini era jucătorul lui Udinese şi fusese împrumutat la Livorno. Tocmai de aceea, căpitanul „zebrelor", Antonio di Natale, a făcut un gest emoţionant şi a anunţat că va prelua custodia surorii lui Piermario. „A fost un băiat plin de viaţă, în ciuda faptului că a avut multe probleme. Mama mea a murit acum patru ani, iar Piermario, care deja trecuse prin aşa ceva, mi-a fost foarte aproape în acele momente. A fost îngrozitor să văd imaginile cu el la televizor. A vrut să se ridice, a căzut din nou... Îşi dorea foarte mult să trăiască şi să reuşească pentru familia pe care nu o mai avea, pentru sora lui", a declarat Di Natale.

"Dacă vom juca din trei în trei zile, atunci, treptat, toţi vom muri.''
Antonio di Natale căpitan Udinese

CV

- Piermario Morosini
- Data şi locul naşterii: 05/07/1986, Bergamo
- Data şi locul morţii: 14/04/2012, Pescara
- A jucat la: Udinese,
Bologna, Vicenza, Reggina, Padova, Livorno
- Meciuri / goluri: 141 / 1
- Selecţii / goluri U-17: 16 / 1
- Selecţii / goluri U-18: 7 / 0
- Selecţii / goluri U-19: 12 / 0
- Selecţii / goluri U-20: 3 / 0
- Selecţii / goluri U-21: 18 / 0

CLICK PENTRU A VEDEA MOMENTUL ÎN CARE PIERMARIO MOROSINI S-A PRĂBUŞIT PE TEREN

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite