VIDEO Încă un gest mizerabil al Jelenei Ostapenko, care dovedeşte că e cea mai antipatică jucătoare din circuitul WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Letona Jelena Ostapenko şi-a dat din nou în petec, la turneul de la Wuhan, acolo unde a fost eliminată în semifinale.

Ea a fost învinsă de australianca Ashley Barty, care i-a administrat un sec 6-3, 6-0. La finalul primului set, Jelena Ostapenko a cerut intervenţia medicului acuzând o accidentare. Apoi însă a făcut un gest incredidibil. Şi-a gonit antrenoarea care venise la on-court coaching. Anabel Medina Garrigues îi recomandase letonei să renuţe pentru a nu-şi accentua accidentarea.

Discuţia dintre Ostapenko şi antrenoarea sa, surprinsă de camerele de luat vederi:

Medina Garrigues: "Ai putea, pur şi simplu, să abanonezi meciul".

Ostapenko: "Nu încă, după următorul game".

Medina Garrigues: "Atunci, încearcă măcar să o forţezi. Ea joacă pentru un loc în finală, va simţi presiune, cu siguranţă".

Ostapenko: "Pleacă!".

Nu este pentru prima oară când Jelena Ostapenko se dă în stambă. Deşi are doar 20 de ani, ea a fost protagonista a numeroase incidente în care şi-a arătat lipsa de fair-play şi de respect faţă de adversare.Chiar la Wuhan, Ostapenko a şocat când la meciul cu Barbora Strycova, a cerut o pauză de zece minute înaintea setului decisiv, motivând că trebuie să meargă la toaletă.

În 2016, Ostapenko a avut o reacţie neaşteptată la adresa Agnieszkăi Radwanska, la Connecticut: "Dacă n-aş comite atâtea erori, aş învinge-o fără probleme. Mi-e silă să joc împotriva ei", i-a spus ea antrenoarei, în timpul unui time-out.
Tot în 2016, Jelena nu a mai reluat un meci contra Karolinei Pliskova (la Cincinnati), motivul fiind incredibil: nu îi convenea stilul de joc al jucătoarei din Cehia.
In turul secund de la Auckland, Ostapenko a fost acuzată de adversara sa, Naomi Broady, că a lovit în mod intenţionat cu racheta un copil de mingi.Concret, la scorul de 6-4, 6-6 (2-3), Ostapenko nu a mai putut ajunge la o minge şi a aruncat cu racheta. Deşi minibreak-ul a ajuns la Broady, aceasta a cerut descalificarea Jelenei. Conform englezoaicei, episodul nu a fost o întâmplare, letona dând dovadă de un comportament nesportiv.
"A aruncat cu racheta spre copilul de mingi. A fost accident? Sub nicio formă, cum poate fi vorba de un accident?", i-a explicat Broady arbitrului, cerând descalificarea.Cum arbitrul nu a fost de acord cu acest lucru, jucătoarea britanică a cerut intervenţia supervisor-ului, pe care l-a rugat să se uite la reluare. "O să vedeţi pe video intenţia", a spus, aproape în lacrimi, Broady. După minute bune de parlamentări, meciul a continuat, însă Ostapenko, care ulterior şi-a cerut scuze faţă de copilul de mingi, nu a mai fost ok din punct de vedere mental. Ea a pierdut tie-break-ul la 4, pentru ca apoi să cedeze şi descisivul, scor 5-7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite