Conferinţă de presă Victor Piţurcă: „Vom încerca să dăm goluri multe Andorrei, dar va fi un meci dificil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, mereu încruntat FOTO Rpressport.ro
Victor Piţurcă, mereu încruntat FOTO Rpressport.ro

Selecţionerul echipei naţionale a României a susţinut o conferinţă de presă înaintea partidelor cu Andorra şi Estonia. Ce şanse ne dă Piţi să mergem la baraj.

   

Toate declaraţiile lui Victor Piţurcă:

După meciul cu Ungaria am avut o şansă mare să depindem doar de noi, dar din păcate nu am reuşit. Oricum, şansele noastre sunt încă mari, pentru că adversarii noştri nu au jucat cu Olanda, cea mai puternică echipă din grupă. Cu două meciuri înainte de final, suntem în cărţi ceea ce e un lucru bun spre foarte bun. 

Nu uitaţi că mie mi s-a trasat obiectivul să formez o echipă competitivă pentru EURO 2016, dar datorită valorii jucătorilor am reuşit să ajungem aici.

În lotul nostru nu sunt noutăţi foarte mari, au revenit Gardoş şi Bălgrădean. Toţi jucătorii sunt apţi din punct de vedere medical. 

Mi l-aş fi dorit în lot pe Mutu de altădată, acum nu mai este la un nivel înalt. 

În jocul cu Andorra ne dorim să înscriem cât mai multe goluri, şapte-opt goluri, dar nu va fi uşor. În meciurile de acasă, au făcut şi eu un salt calitativ, Olanda le-a înscris primul gol abia în minutul 50. Fiind vorba de golaveraj între noi şi Turcia, repet, vom încerca să dăm multe goluri Andorrei, după care să câştigăm meciul cu Estonia. 

Niciun jucător din lot nu se gândeşte că vor fi uşoare cele două meciuri, cu Andorra şi cu Estonia. 

Din păcate, Torje nu joacă la echipa lui de club, Ciprian a reuşit să joace doar 20 de minute, nu este la parametrii fizici normali. Voi gândi foarte bine echipa din Andorra şi o voi schimba cu Estonia. Aţi văzut că am avut aceste experiemnte nefericite la aceste duble, în al doilea meci n-am mai reuşit să jucăm la cel mai înalt nivel. 

Nu este o soluţie introducerea în echipă a mai multor atacanţi, nu aşa devenim o echipă ofensivă. 

Echipa naţională poate fi afectată de ce se întâmplă în campionatul nostru, toate lucrurile negative. În faţa acestor meciuri atât de importante, sper să se concetreze doar la echipa naţională. 

Dacă vreun jucător nu-şi dorea să vină, trimitea o hârtie. Voi discuta cu jucătorii Stelei, nimeni nu e obligat să vină la echipa naţională. Eu sunt dispus să renunţ la orice jucător care nu-şi doreşte să vină 100 la sută la echipa naţională. Eu am auzit de acest lucru, însă de la un om care nu-şi doreşte personal să nu mai vină stelişti la naţională (n.r. - Mihai Stoica). Noi nu mai băgăm în seamă această persoană. 

Vlad Chiricheş a jucat foarte bine la Tottenham în cele două meciuri, va deveni titular. Sper să joace la fel şi în echipa naţională.

În campionatul nostru nu pot găsi jucători de valoare, asta e realitatea. Sunt nevoit să apelez la fotbalişti de afară care joacă mai puţin. 

CLASAMENTUL GRUPEI ŞI TOATE CALCULELE CALIFICĂRII

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite