Vicente Del Bosque ascunde o dramă personală, dar oferă şi o lecţie de viaţă: „Când vorbesc de dragoste, e ceea ce simt pentru el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bosque

Vicente Del Bosque este în acest moment singurul antrenor din lume care a câştigat titlul mondial şi european, el triumfând cu Spania, în 2010 şi 2012.

În vârstă de 65 de ani, Del Bosque ascunde o dramă personală, cauzată de boala unuia dintre copii săi. 

Alvaro, în vârstă de 25 de ani, cel mai mic dintre cei trei copiii pe care îi are Del Bosque, s-a născuut cu sindromul Down. Acest lucru nu-l împiedică să fie cel mai înfocat suporter al naţionalei Spaniei. "Vreau să-l ajut pe tata cât pot", le-a spus Alvaro ziariştilor spanioli în 2010, după ce Spania a câştigat titlul mondial. 

Del Bosque i-a îndeplinit atunci cel mai mare vis şi l-a urcat în autocarul descoperit, în care spaniolii au defilat prin Madrid cu trofeul. Del Bosque îşi rugase tatăl să-l ducă în vestiarul echipei înainte ca "La Roja" să plece în Africa de Sud, pentru a-i cunoaşte pe jucători, dar selecţionerul a refuzat. I-a promis însă că dacă Spania v-a juca finala o va face. 

La vremea respectivă, Alvaro a spus că jucătorul său favorit este Xavi Hernandez. "N-are gusturi rele", a comentat cu umor Del Bosque. Alvaro nu ratează niciun meci al naţionalei Spaniei."Eu nu sunt un om care să-mi exprim prea mult sentimentele, dar când e vorba de dragoste pură, e ceea ce simt pentru Alvaro", a mărturisit Del Bosque în biografia sa. Selecţionerul poartă mereu cu el o fotografie a acestuia şi e fericit că a reuşit să-l integreze în societate, găsindu-i o slujbă la un birou din Madrid..

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite