Vasile Stîngă: "Am avut ghinion, însă am făcut şi multe greşeli!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul naţionalei masculine de handbal, Vasile Stîngă, a declarat la revenirea în ţară, după meciul pierdut (23-28) cu Belarus, în urma căreia s- a ratat calificarea în Play-off-ul CM 2013, că echipa sa avut ghinion la Minsk, dar a recunoscut faptul că "tricolorii" au comis multe greşeli. Fostul handbalist a confirmat că îşi va da demisia.

Antrenorul a mărturisit că această echipă, uşor îmbunătăţită, este capabilă de a realiza performanţe. "A fost ghinion. Nu am ştiut să păstrăm cele trei goluri de la Bucureşti, am făcut foarte multe greşeli individuale, dar şi tehnico-tactice. Am ratat foarte mult şi finalul e că nu ne-am calificat. Este o mare dezamăgire, aveam speranţe mari, dar asta a fost presiunea jocului, miza şi-a pus amprenta pe anumiţi jucători, s-au făcut greşeli copilăreşti şi adversarul a profitat de asta. În plus, au avut un portar în zile mari, care a fost ghinionul nostru. Eu le-am transmis băieţilor să nu uite că joacă pentru echipa naţională şi că la echipa naţională trebuie să vii din plăcere nu pentru bani şi dacă se menţin în aceeaşi formulă, cu mici îmbunătăţiri, eu zic că mai are un cuvânt de spus", a explicat antrenorul, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă.

Stînga a reafirmat că va demisiona, aşa cum a promis în cadrul Comisiei Tehnice a Federaţiei Române Handbal. "La ultima şedinţă a Comisiei Tehnice am promis un lucru şi mă ţin de cuvânt, că dacă nu mă calific cu echipa naţională o să demisionez şi eu mă ţin de lucrul ăsta. De felul meu sunt ardelean şi când spun un lucru mă ţin de el. Aşa am spus, aşa am declarat şi nu am cum să-mi retrag vorbele. Nu e de arătat nimeni cu degetul, echipa a ratat această calificare, handbalul este un sport de echipă şi când pierde, pierde toată echipa. Şi eu am o parte din vină, toată lumea e vinovată. Păcat, pentru că este o echipă frumoasă, nouă, dar care s-a pierdut când a jucat cu miză, cu presiune", a spus Stîngă.

Naţionala de handbal masculin a României a ratat, dumincă, la Minsk, calificarea în play-off-ul CM din 2013, după ce a fost învinsă de reprezentantiva Belarus, scor 23-28 (12-15), în ultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor. În tur, la Bucureşti, echipa României s-a impus, cu 25-22 (12-14), încheind grupa a 7-a pe locul doi, cu 6 puncte, la fel ca liderul Belarus, care s-a calificat mai departe, graţie golaverajului din cele două meciuri directe (scor general 50-48). După două participări consecutive la turneele finale ale CM, România ratează şansa de a ajunge la ediţia din 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite