Un român vrea să participe la Ocean's Seven, maratonul celor şapte oceane ale lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar şapte oameni din lume, dintre care 3 europeni, au reuşit să parcugă înot până acum cele 7 maratoane acvatice, reunite sub numele de Ocean”s Seven.

Paul Georgescu (37 de ani), cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul de 13h 34′), este temerarul care doreşte să facă toate cele 7 maratoane acvatice până în 2020.

Cele şapte locuri din proiectul Ocean”s Seven sunt:
 

1. English Channel ( Marea Britanie – Franţa) – 34 km;

2. Strâmtoarea Gibraltar (Spania-Maroc) – 30 km;

3. Canalul Molokai (Hawaii, între insula O”AHU si Moloka I)- 42 km;

4. Catalina Channel (Los Angeles, SUA)- 35 km;

5. Strâmtoarea Tsugaru (nordul Japoniei)- 20 km;

6. Strâmtoarea Cook (Noua Zeelandă)-22 km;

7. Ocean”S Seven Canalul Nordic (între Scotia şi Irlanda)- 21 km.

Actualul profesor de educaţie fizică şi sport de la International British School of Bucharest, care este un obişnuit al concursurilor de triatlon, se pregăteşte pentru Ocean”s Seven înotând zilnic aproximativ 7 km la piscina de la Alexandreea Club Fitness @ Spa din Bucureşti, unde este şi instructor. Patronul complexului Alexandreea Club Fitness @ Spa din Bucureşti, Alexandru Hârleşteanu, este recunoscut pentru sprijinul pe care îl acordă celor dornici să facă performanţă.

hirlesteanu
paulica

 “Conditiile pe care trebuie sa le îndeplineşti ca să răspunzi provocării celor 7 oceane sunt foarte dure. Vremea este schimbătoare, trebuind să înot cele mai periculoase strâmtori din oceanele lumii. Traversările se fac în prezenţa unor observatori, neavând voie să atingi barca de suport. Se înoată doar în slip, fără costum de protecţie. Temperatura apei poate atinge valori sub 14 grade. Una din cele mai periculoase ape din lume e la strâmtoarea Cook. Cel mai greu va fi Canalul Nordic din cauza temperaturii extrem de scăzute a apei. Distanţele sunt între 20 si 42 de kilometri, dar se pot tripla din cauza curenţilor extrem de puternici. Va fi încă o experienţă specială pentru mine, iar pentru elevii mei de la International British School of Bucharest o bună motivaţie”, a declarat Paul Georgescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite