Un antrenor care accepta imixtiunile conducerii este slab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat, joi, ca un tehnician este slab daca accepta ca presedintele sau patronul sa ii impuna jucatori in echipa, facand trimitere la Walter Zenga. "Eu

Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat, joi, ca un tehnician este slab daca accepta ca presedintele sau patronul sa ii impuna jucatori in echipa, facand trimitere la Walter Zenga. "Eu cred ca tehnicianul care accepta imixtiunile conducerii este un antrenor slab. Am auzit si eu ca, la Steaua, Becali l-a impus pe Andrei Cristea. Eu am patit o singura data asa ceva. Eram antrenor la FC Oradea, iar patron de club era Marius Vizer. La un meci amical, Vizer m-a sunat si mi-a spus ca un fotbalist nu joaca bine si ca altul ar fi mai potrivit. N-am facut nici o schimbare si, dupa cateva minute, a venit un apropiat de-al domnului Vizer la mine cu un telefon mobil, patronul spunandu-mi ca este nemultumit ca eu nu i-am urmat sfaturile. Ca raspuns, am intrat cinci metri in teren si am aruncat telefonul peste gardul stadionului. De atunci, nimeni nu s-a mai bagat sa-mi faca mie echipa. Patron, presedinte, indiferent cine este, are cu totul si cu totul alte atributii. Doar antrenorul face echipa", a povestit Ionut Popa. Intrebat ce ar fi facut in cazul in care un jucator de la echipa sa ar fi fost agresat, asa cum s-a intamplat cu Maftei de la Rapid in amicalul cu Metalurg Zaporoje, Ionut Popa a precizat ca ar fi pus mana pe o bata. "Am trecut printr-o situatie asemanatoare in partida disputata la Norcia cu polonezii de la Wisla Plock. Pacurar a fost lovit de un adversar si am intervenit imediat. Daca pateau ai mei ce a patit Rapidul, iesea scandal mare. Eu puneam mana pe o bata si se termina totul la spital sau la puscarie. Nu se poate asa ceva! Am auzit ca se discuta despre sanctionarea jucatorilor giulesteni. Nu mi se pare normal. Ce trebuiau sa faca? Sa se lase batuti?", a spus tehnicianul formatiei iesene.
"Opt echipe vor lupta pentru salvarea de la retrogradare"
Antrenorul echipei Politehnica Iasi, Ionut Popa, crede ca lupta pentru evitarea retrogradarii se va da intre opt echipe, printre care si FC National, clasata pe locul al treilea la finalul turului, la sase puncte de prima clasata, Steaua. "Va fi o lupta apriga pentru salvarea de la retrogradare. Chiar daca Timisoara sau Craiova s-au intarit in aceasta iarna, e greu sa faci peste noapte o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Eu cred ca Universitatea Craiova, Gloria Bistrita, FC Brasov, Poli Timisoara, Poli Iasi, FC Arges, Sportul Studentesc si FC National sunt echipele care au "sanse" sa retrogradeze", a spus Popa. Intrebat daca perioada de cantonament a Politehnicii nu este prea lunga pentru jucatori, Popa a declarat: "Am tinut in cantonament echipa UTA timp de o luna si a promovat. Am tinut si Politehnica aceeasi perioada in cantonament si sper sa nu retrogradeze". Popa a afirmat ca va mai renunta la unul sau doi jucatori din lotul pe care il are in prezent la dispozitie, urmand ca in returul Diviziei A sa conteze pe serviciile a maximum 25 de fotbalisti. "Rednic il vrea pe Croitoru. Mai bine sa plece acolo sa joace, decat sa stea la Iasi sa fie rezerva", a subliniat Popa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite