Togo se joacă de-a retragerea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portarul togolezilor a fost dus în Africa de Sud
Portarul togolezilor a fost dus în Africa de Sud

Situaţia creată de atacul terorist asupra delegaţiei togoleze la graniţa dintre R.D. Congo şi Cabinda a creat o avalanşă de informaţii contradictorii în mass-media, ce a culminat cu zvonul de sâmbătă, conform căruia Togo a hotărât să se retragă de la Cupa Africii.

După ce au decis în unanimitate să abandoneze competiţia ca urmare a tragediei de vineri, Adebayor şi compania au revenit, aparent, la sentimente mai bune în cursul zilei de ieri.

„Ne-am întâlnit cu toţi cei din delegaţie şi am decis în cele din urmă să ne prezentăm luni (n.r. azi) la meciul cu Ghana", a declarat Alaixys Romao, jucătorul lui Grenoble. Apoi, Adebayor a anunţat o altă decizie, care pare a fi şi cea finală:

„Am vrut să rămânem, să jucăm pentru cei morţi, însă preşedintele nostru a zis să ne întoarcem acasă. Ne vom face bagajele şi vom veni acasă", a explicat Adebayor. Togo ar urma să joace astăzi cu Ghana în competiţia care a început aseară cu meciul dintre Angola şi Mali.
 
Portarul Obilale nu a murit

O altă ştire aparent contradictorie cu realitatea a fost cea conform căreia Kodjovi Obilale, portarul echipei franceze Pontivy, rănit alături de Serge Akakpo în timpul atacului, ar fi decedat la spital.

Site-ul oficial al echipei din liga a patra franceză a dezminţit aceste zvonuri, „L'Equipe" informând că el a fost transportat la un spital privat din Africa de Sud şi supus unei noi intervenţii chirurgicale sâmbătă seară, starea sa fiind stabilă.

Mai mult, conform prim-ministrului togolez Gilbert Houngbo, nici şoferul autocarului, primul mort declarat în urma atentatului, nu ar fi decedat. În acest caz, incidentul a provocat moartea a doar două persoane în loc de patru: a secundului şi a ofiţerului de presă, care au decedat în spital sâmbătă.

 Teroriştii: „Nu s-a terminat"

Deşi se pare că în cele din urmă Cupa Africii se va desfăşura în efectiv complet, un boicot general nu este încă exclus din ecuaţie. „Dacă va avea loc un boicot, la el trebuie să ia partea toate echipele. Aceste evenimente au şocat şi celelalte delegaţii", a spus şi Mathieu Dossevi de la „Le Mans" pentru „L'Equipe TV".

Posibilitatea unui protest general este alimentată şi de ultimele noutăţi din tabăra separatiştilor, care au anunţat prin liderul lor, Rodrigues Mingas, că „armele vor continua să vorbească".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite