Tenisul, şansa noastră la Rio! Câţi sportivi români vor participa la Olimpiada de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău, Florin Mergea şi Simona Halep pot să aducă medalii pentru România la Olimpiada de vară de la Rio de Janeiro.

Succesele românilor în sportul-alb ne dau speranţe pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Tecău şi Mergea vor reface cuplul de la Cupa Davis, Horia şi Simona îşi vor încerca norocul la dublu mixt, iar Halep are şansa ei la simplu.
Criza de rezultate a sportului românesc poate fi pansată la Rio cu o medalie sau mai multe în proba de tenis. Clasamentul le permite lui Horia Tecău şi Florin Mergea să joace la dublu, la fel cum Horia şi Simona au posibilitatea accesării tabloului de dublu mixt. Cum la Rio merg primii 56 de tenismeni din clasamentele ATP şi WTA, Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu sunt în acest moment calificate la simplu, iar Irina şi Monica pot să compună o echipă şi pentru dublu feminin.

Horia Tecău a vorbit deja despre parteneriatul cu Simona în perspectiva Olimpiadei:  „Pentru anul următor, ne gândim să jucăm împreună la Jocurile Olimpice. Ne gândim că poate vom reuşi să jucăm împreună un Grand Slam, înainte de Olimpiadă. E o mare şansă şi o mare onoare pentru noi să concurăm la Rio. Ar fi grozav să avem o echipă, pentru că e un tablou foarte mic pentru mixt la JO. Ar fi grozav dacă ea va fi motivată să joace şi va dori să joace”.
Horia Tecău,locul unu cu Rojer
În orice caz, România a devenit o forţă a tenisului mondial, iar în numele ţării vorbesc ie¬rarhiile ATP şi WTA. Horia Tecău şi olandezul Julien Rojer alcătuiesc în acest moment cel mai bun dublu din lume, iar Florin Mergea şi indianul Bopanna sunt pe locul 7 în acest top. Cu 7.810 de puncte, Horia şi Julien vor încheia anul pe primul loc, la 1.000 de puncte distanţă faţă de fraţii Bryan.
Luaţi individual, Horia Tecău e al doilea jucător de dublu al lumii, după Marcelo Melo, iar Florin Mergea e pe poziţia a 11-a. La fete, Simona Halep ocupă deja de ceva vreme locul al doilea, iar în top 100 le mai avem pe Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu. Clasarea celor cinci fete în prima sută mondială înseamnă o premieră pentru ţara noastră, iar Irina, Monica şi Raluca Olaru sunt în top 60 la dublu.
Doar SUA şi Elveţia ne întrec
Dacă ne raportăm strict la Top 5 ATP şi WTA, simplu şi dublu, SUA sunt cea mai puternică naţiune a lumii, cu patru sportivi din 20. Elveţia are trei tenismeni, România şi Spania câte doi. Cu alte cuvinte, ţara noastră e a treia cea mai puternică naţiune a globului, dacă ne uităm pe aceste clasamente. 
La simplu băieţi stăm cel mai slab
Singura „secţiune” a tenisului la care România a rămas în urmă este la simplu masculin. Marius Copil şi Adrian Ungur sunt aproape vecini de clasament, dar departe de Top 100 (locurile 164, respectiv 169). Victor Hănescu, locul 278, se apropie de finalul carierei, iar următorii români apar abia în jurul poziţiei 450: Petre Luncanu, Dragoş Dima, Vasile Antonescu.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite