Tatăl lui Halep a povestit prin ce trece fiica sa: „E ca un soldat în Vietnam!“. Dezvăluiri despre visul Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a jucat destul de bine până acum la Australian Open 2018, însă puţini ştiu dimensiunile problemelor cu care s-a confruntat, după ce s-a lovit la gleznă în partida de debut.

Simona Halep se pregăteşte de meciul de miercuri cu Karolina Pliskova (6 WTA) în care miza e calificarea în semifinalele primului Grand Slam al anului.

Probabil, în prima zi, după confruntarea cu Destanee Aiava (193 WTA) în care liderul WTA şi-a sucit glezna în setul doi, puţini erau dispuşi să parieze pe o calificare a româncei în fazele superioare ale competiţiei. Halep însă a jucat cu inima şi, cu excepţia meciului cu Lauren Davis (76 WTA), a obţinut victorii de o manieră categorică. Tatăl Simonei, Stere Halep, a avut o intervenţie la Digi Sport în care a povestit despre modul în care fiica sa a reuşit să treacă peste accidentarea din turul I.

Ce a spus?

*Ca să treacă durerile peste noapte trebuia să fie o minune, glezna încă îi mai face probleme. Mai face puţină recuperare, o să treacă treptat.

*O să joace aşa cum a făcut-o până acum. E ca un soldat în Vietman. Un soldat în Vietnam nu cedează, merge până la capăt! E pregătit din cap până în picioare.

*A fost un meci bun cu Osaka în care s-a văzut adevărata valoare a Simonei. În meciul precedent, cel cu Lauren Davis, Simona a intrat puţin timorată din cauza gleznei. Subconştientul te afectează din această cauză. Şi Davis a jucat extraordinar, a profitat de această problemă a Simonei. Dacă juca acum cu Davis nu se ajungea la un asemenea meci dramatic.

*La fel ca şi Darren, Andrei Pavel e şi el antrenorul Simonei pe partea tehnică. Andrei a fost un mare jucător de la care Simona are multe de învăţat. Şi de la domnul Darren Cahill are multe de învăţat. Cei doi au aceleaşi drepturi, în colaborare cu Simona iau toate deciziile.

  *Cu Pliskova, din punct de vedere matematic, toate premisele duc spre o victorie a Simonei. În tenis niciodată n-ai de unde să-ţi dai seama ce se întâmplă. Până nu dai mingea peste fileu, n-ai de unde să ştii ce se întâmplă.

*În trecut, am mai spus că Simona, la vârsta de 26, 27 de ani, va ajunge la maturitate deplină. Acum îşi dă drumul la ce a acumulat. Ea încă nu joacă la parametrii normali, la cât tenis ştie. A urcat cu 20-30%, la cum a jucat anul trecut. Vede jocul altfel, şi-a îndeplinit un vis mare, lucrurile se aşează mai bine mental. Până la maximum, mai are vreo 20-30%.

*Simona va câştiga mai multe Grand Slam-uri, visul ei e doar unul, dar viziunea mea e că va câştiga mai multe Grand Slam-uri. Eu zic că cel puţin trei, patru va câştiga. Să o ţină Dumnezeu sănătoasă.

*Gândul că poate lua un Grand Slam a ajutat-o să ajungă şi până aici. Dacă un jucător poate evolua pe fond de durere e de domeniul fantasticului. Simona e deosebită.

Te-ar putea interesa şi:

Halep se retrage de la primul turneu după Australian Open: Câte puncte va pierde Simona din cauza acestei decizii

Halep are mai mult decât un simplu antrenor: CTP, detalii despre relaţia afectivă care există între Simona şi Cahill

Corespondenţă din Melbourne - De ce disputa dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova se anunţă acum mai încinsă ca oricând

Pliskova i-a pus gând rău lui Halep: A răspuns într-o singură frază la întrebarea despre meciul din sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite