Suspendare ridicolă primită de Sara Erani, jucătoarea de tenis depistată pozitiv la un control antidoping inopinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Maria Şarapova a fost suspendată 15 luni pentru consum de meldonium, era de aşteptat ca şiSara Errani să primească o pedeapsă drastică.

Numai că, lucrurile n-au stat deloc aşa. Ea va fi suspendată două luni! Două luni, începând cu 3 august şi terminând cu 2 octombrie! Decizia a fost dată de un Tribunal Independent, verdictul fiind luat conform regulamentului antidoping al ITF. 

Controlată pe 16 februarie 2017, în afara competiţiei, Sara Errani a fost depistată pozitiv la letrozole, care e un inhibitor inclus în categoria hormonilor metabolici modulatori, aflat, desigur, pe lista substanţelor interzise. Italianca s-a recunoscut vinovată, a cerut o audiere la Tribunalul Independent. Aceasta i-a fost acordată pe 19 iulie şi s-a ajuns la acest verdict, incomparabil mai blând decât ce a păţit Şarapova.

Italiencei i se vor şterge şi rezultatele din perioada 16 februarie 2017 – 7 iunie 2017. 7 iunie e data celui de-al doilea test, care a fost negativ. Punctele şi banii obţinuţi în toate competiţiile din acest interval – turnee WTA sau ITF, deşi ea nu a jucat decât în turnee WTA – i se vor retrage.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite