FOTO Documentul oficial care certifică suspendarea drastică dictată de ITF împotriva lui Ilie Năstase. Până când a fost interzis românul la competiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Federaţia Internaţională de Tenis a făcut azi publică suspendarea care i-a fost atribuită lui Ilie Năstase, după incidentele de la meciul de Fed Cup, din luna aprilie.

"Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competiţiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020", este comunicatul celor de la ITF, potrivit doartenis.ro.

În plus, Năstase, care a fost amendat cu 10.000 de dolari, nu va putea asista nici măcar ca spectator la competiţiile organizate de ITF, până pe 31 decembrie 2020.

Conform comunicatului, Năstase a fost pedepsit pentru remarcile la adresa Serenei Williams, care au fost catalogate drept rasiste, pentru “avansurile sexuale făcute căpitanului echipei de Fed Cup a Marii Britanii”, Keothavong, pentru ameninţări şi injurii la adresa reprezentanţilor presei prezente la Mamaia, la meciul de Fed Cup România – Marea Britanie, şi pentru ameninţări şi injurii la adresa oficialilor partidei şi ai membrilor echipei de Fed Cup a Marii Britanii, precum şi pentru refuzul de a părăsi arena de joc.

Fostul mare jucător de tenis al României poate însă asista la turneele de Grand Slam, asta deoarece acestea nu sunt incluse în jurisdicţia ITF.

Ilie Năstase, dar şi Federaţia Română de Tenis, pot face apel la TAS, în termen de 21 de zile.

Afirmaţii de tot râsul! Vezi AICI cum s-a apărat Ilie Năstase în faţa judecătorilor

decizie
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite