Superstiţiile unui român au ajuns subiect de carte: „Înnebunea dacă începeam să fluierăm“. Povestiri incredibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ladislau Boloni
Ladislau Boloni

Ladislau Boloni e un tip recunoscut în ţară pentru exigenţa sa. Acum însă, un irlandez face un portret simpatic pentru cel care a cucerit, ca antrenor, şapte trofee în trei ţări diferite.

Oamenii de succes susţin că, de fapt, norocul n-are nicio legătură cu rezultatele pe care le obţii. În realitate însă, şi oamenii de  succes cred în superstiţii.

Iar un exemplu în acest sens e Ladislau Boloni, unul dintre cei mai buni antrenori români. Fostul selecţioner e un tip meticulos, cu standarde foarte ridicate. Totuşi, în premieră, aflăm că, pe lângă muncă, Boloni crede şi în noroc! Mai mult, se pare că tehnicianul de 63 de ani crede că poate „antrena“ şi norocul.

Asta reiese dintr-un capitol al cărţii „Full Time, Viaţa secretă a lui Tony Cascarino“, după cum a scris gsp.ro. Autobiografia fostului internaţional irlandez conţine un capitol în care autorul îi face un portret simpatic lui Boloni. Cascarino şi Boloni au lurcat din postura de jucător-antrenor la Nancy, între 1997-2000.

„Venea la masă la 8 şi 8“

*Boloni e, fără îndoială, unul dintre cei mai interesanţi oameni pe care i-am întâlnit vreodată. Şi, de departe, cel mai superstiţios.

*Mâncam împreună cu echipa în seara de dinaintea unui meci. La un moment dat, un coleg îmi spune, arătându-mi ceasul de pe perete: <<E 8 şi cinci. Pariez pe ce vrei tu că peste exact trei minute, Boloni intră pe uşa aia>>. Şi, la 8 şi 8 minute fix, managerul nostru a venit la masă. Peste o săptămână, am ajuns la sala de mese cu întârziere şi am dat nas în nas cu antrenorul care se învârtea pe coridor. M-am uitat la ceas şi era 8 şi şase minute. În fix două minute, Boloni a intrat în sală.

*Boloni a mutat echipa în alt hotel, Novotel Houdemont, aflat la 20 de minute de oraş, după o serie proastă de rezultate. Imediat, am început să câştigăm. Am continuat să mergem la Houdement până la meciul cu Monaco, atunci când oaspeţii aveau rezervare acolo de câteva luni. Laszlo n-a fost încântat. În dimineaţa de după meciul cu Monaco, a descins la Houdemont şi a blocat hotelul pentru tot restul sezonului. Şi pentru următorul.

*Laszlo avea un Citroen alb, ruginit, cu care venea la antrenament atunci când pierdea un meci înainte de care condusese cealaltă maşină, un Mercedes. Obsesia lui n-avea limite. Parca pe un loc din stânga dacă parcase pe un altul, central, în săptămâna precedentă, în care pierduse.

*În timpul meciurilor, ne interzicea să întrebăm arbitrii cât e ceasul sau să ne uităm la ceasul de pe tabelă. Şi înnebunea complet dacă începeam să cântăm sau să fluierăm în vestiar. În România, aparent, asta aduce ghinion.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite