SuperMan! Povestea fotbalistului de 18 ani, decisiv pentru FCSB în prima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dennis Man a adus victoria FCSB-ului cu această lovitură de cap FOTO Sportpictures.eu
Dennis Man a adus victoria FCSB-ului cu această lovitură de cap FOTO Sportpictures.eu

Fotbalistul adus de la Arad a marcat în prelungirile partidei cu Voluntari, după ce a ratat alte două mari ocazii.

Steaua lui Dică s-a mişcat cel mai greu dintre echipele care năzuiesc  la titlu în ediţia centenară a Ligii I. În faţa a 11.000 de spectatori, echipa roş-albastră s-a impus cu 2-1, iar golul victoriei a venit abia în prelungirile partidei cu Voluntari, fiind reuşit de puştiul Dennis Man cu o lovitură de cap. Dacă n-ar fi fost regula folosirii unui jucător sub 21 de ani, pe Man sigur nu l-ar fi prins în teren finalul acestui meci, mai ales că fotbalistul de 18 ani a mai ratat două ocazii mari până la gol. „Simt o bucurie imensă. Eu speram că o să marchez, chiar dacă am ratat cele două ocazii în debutul reprizei secunde, mi-am zis că trebuie să profit de minutele care mai sunt şi să încerc să marchez. Ne-am făcut meciul mai greu prin faptul că am ratat acele ocazii. Dedic golul familiei mele şi lui Nic (n.r. - antrenorului Nicolae Dică)”, a declarat Dennis Man, la finalul meciului.

Fotbalistul născut pe 26 august 1998 a fost cumpărat anul trecut de Steaua de la UTA Bătrâna Doamnă în schimbul a 300.000 de euro. Pentru a nu mai plăti încă 100.000 de euro arădenilor, conform unei clauze din contract, Man nu a fost folosit anul trecut în mai mult de 10 meciuri. Sezonul acesta însă, este jucătorul sub 21 de ani din lotul Stelei care va primi cele mai multe şanse.

Până să ajungă la Steaua, Dennis a jucat nouă ani la Atletico Arad, club la care au mai început fotbalul George Ţucudean (Viitorul), Cristian Bălgrădean (Chiajna) sau Florin Purece (Viitorul). Pasul natural a fost transferul la UTA, pentru care a marcat de 15 ori în 35 de partide jucate în Liga a doua. În momentul transferului la Steaua, antrenorul Roland Nagy îl prezenta pe Dennis Man drept un „brilliant al fotbalului românesc“ într-un interviu acordat ProSport: „Din punctul meu de vedere, deşi e polivalent, are un rol clar acolo între mijlocaşul central şi atacantul de careu. El are pasă finală, are pătrundere, poate să scoată om din joc pe zonă centrală. Are un simţ al porţii, apare în gura porţii. Chiar şi jocul aerian, nu mă aşteptam, dar mi-a înscris cu Brăila trei goluri cu capul. Are un simţ extraordinar de a anticipa“.

Dennis a venit în Bucureşti alături de tatăl său, Cristian Man, fost fotbalist la Strungul Arad.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite