„Stejarii“ sunt favoriţi în „dubla“ cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasată pe locul 3 la finalul ediţiei 2009-2010 a Cupei Europene a Naţiunilor, echipa de rugby a României reintră sâmbătă, 22 mai, în focurile luptei pentru calificarea la turneul final al Rugby World Cup ce va avea loc anul viitor, în Noua Zeelandă.

Primul obstacol în calea „stejarilor" este Ucraina, o formaţie în faţa căreia, în mod normal, sunt mari favoriţi. De altfel, ei au câştigat la diferenţe mari ultimele dispute: 97-0 la Bucureşti, în 2005 (a doua victorie după numărul punctelor marcate din istoria echipei noastre) şi 58-0 la Kiev, în 2006.

În faza precendentă a preliminariilor, ex-sovieticii au depăşit cu 27-11, într-o singură manşă, la Siauliai, formaţia Lituaniei, întrerupând o serie de 18 meciuri victorioase ale acesteia (record mondial). Meciul retur România - Ucraina este programat în 5 iunie, la Botoşani.

Dacă va câştiga „dubla" cu vecinii, naţionala noastră va juca în iulie, cu Tunisia, la Bucureşti sau la Buzău. Apoi, la toamnă, în ultima fază a preliminariilor, România va întâlni, cel mai probabil, selecţionata Uruguayului - returul va avea loc în ţara noastră. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite